Ένα φορτηγό πράγματα και έπεται συνέχεια

Τοπικά

Ένα φορτηγό πράγματα και έπεται συνέχεια για να βοηθήσουμε όλοι μας τους πολίτες της Θεσσαλίας

Ένα φορτηγό πράγματα και έπεται συνέχεια για να βοηθήσουμε όλοι μας τους πολίτες της Θεσσαλίας που από την μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα. Δεν τους έμεινε απολύτως τίποτα.

Σπίτια, επιχειρήσεις, εκτάσεις όλα καταστράφηκαν και οι άνθρωποι απέμειναν να παλεύουν με το νερό και τη λάσπη. Η κινητοποίηση όλων ήταν άμεση και σε πολύ γρήγορο χρόνο συγκεντρώθηκαν εμφιαλωμένο νερό, κονσέρβες, χαρτικά και άλλα είδη ατομικής υγιεινής καθώς και καθαριστικά.

Το πρωί της Παρασκευής ένα φορτηγό στάθμευσε έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου και φορτώθηκαν όλα τα πράγματα για να μεταφερθούν στη Θεσσαλία.

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου Δέσποινα Καμπούρη ήταν εκεί όπως και άλλοι υπάλληλοι της διεύθυνσης και της Πολιτικής Προστασίας για να συντονίσουν και να φορτώσουν τα είδη.

Η κα Καμπούρη ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και συγκέντρωσαν είδη αναγκαία για τους ανθρώπους της Θεσσαλίας. Το φορτηγό δεν είναι το μόνο προηγήθηκε κι άλλο ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα φορτία στο πολύπαθο θεσσαλικό κάμπο.

Η συγκέντρωση ειδών συνεχίζεται στο διοικητήριο της Περιφέρειας όπως και σε άλλους φορείς που επίσης έχουν ξεκινήσει την συλλογή ειδών γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες και θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να ορθοποδήσουν οι άνθρωποι αυτοί.

Σημεία συγκέντρωσης ειδών

Η συγκέντρωση ειδών συνεχίζεται στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

 • Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου, πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.
 • Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10.
 • Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18
 • Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1.

Τα είδη που είναι απαραίτητα είναι τα κάτωθι :

(καθαρά και σε καλή κατάσταση)

 1. Κλινοσκεπάσματα
 2. Παπλώματα
 3. Κουβέρτες
 4. Σεντόνια
 5. Μαξιλάρια
 6. Πετσέτες
 7. Ράντζα – στρώματα
 8. Ρούχα ( αντρικά- γυναικεία – παιδικά)
 9. Ξηρά τρόφιμα μακράς διάρκειας
 10. Εμφιαλωμένο νερό
 11. Είδη ατομικής υγιεινής
 12. Υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ