Εκκίνηση για τα έργα οδικής βελτίωσης στο Κουτσελιό

Τοπικά

Με την παρέμβαση αυτή επιτυγχάνεται η  καλύτερη βατότητα της οδού και η ενίσχυση της ασφάλειας για τους διερχόμενους.

Στο Κουτσελιό βρέθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Γιώργος Αρλέτος και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, με αφορμή την έναρξη εργασιών για την βελτίωση του τμήματος της 3ης επαρχιακής οδού, ένα έργο ζωτικής σημασίας με συνολικό προϋπολογισμό 630 χιλιάδων ευρώ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας με την παρέμβαση αυτή επιτυγχάνεται η  καλύτερη βατότητα της οδού και η ενίσχυση της ασφάλειας για τους διερχόμενους.

«Ήταν ένα έργο που επί χρόνια το οραματιζόμασταν και σήμερα γίνεται πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Πήχας κάνοντας ειδική μνεία στην ασφάλεια των μαθητών καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος διέρχεται μπροστά από το σχολικό συγκρότημα του χωριού.

Στο δρόμο μήκους ενός χιλιομέτρου περίπου προβλέπονται εργασίες:

– υδραυλικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων με σκοπό́ την βελτίωση και την καλύτερη λειτουργία των ήδη των υφιστάμενων υποδομών αποχέτευσης και συγκεκριμένα από την αρχή (Γήπεδο Κουτσελίου) έως τον κόμβο στο κέντρο του οικισμού́,

– εργασίες οδοποιίας σε συνέχεια των υδραυλικών έργων, με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού́ καθώς και ανακατασκευή́ του υπάρχοντος οδοστρώματος και τέλος

– εργασίες οδοφωτισμού με επέκταση, συμπλήρωση και βελτίωση του ήδη υπάρχοντος δικτύου με φωτιστικά διόδων εκπομπής φωτός LED

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για τον συγκεκριμένο δρόμο ο κ. Πήχας τόνισε ότι στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας εκτελέστηκαν, είναι σε εξέλιξη και δρομολογούνται συνολικά έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης διατέθηκαν σημαντικοί πόροι για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων όπως το γήπεδο 5Χ5 που παραδόθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Ταυτόχρονα χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ κτιριακές παρεμβάσεις.

Από τις σημαντικότερες είναι η επανάχρηση του κτιρίου Πνευματικού Κέντρου Κατσικά που θα μετατραπεί σε ένα Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας και η μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Κουτσελιού, ενός διατηρητέου,  σε εκθεσιακό χώρο πολυδραστηριοτήτων.

«Η Δημοτική Αρχή η οποία επί δύο χρόνια ήταν αντιμέτωπη με τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία και οι οποίες επηρέασαν οριζόντια το σύνολο των δραστηριοτήτων, σχεδίασε και υλοποιεί έργα σε όλη την έκταση του Δήμου. Έργα που ανήκουν στους πολίτες» κατέληξε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος.

«Παρών» με την παράταξη στις εκλογές

Ο κ. Πήχας δεν είναι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» και η απόφασή του αυτή ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως το προηγούμενο διάστημα, συμπεριλαμβάνοντας και τη διάσταση της απομάκρυνσής του από τη δημοτική αρχή.

Ερωτηθείς σχετικά για το εάν παραμένει κοντά στην παράταξη που ίδρυσε ο Μ. Ελισάφ ή όχι ο κ. Πήχας ήταν ξεκάθαρος, χωρίς περιθώρια παρερμηνειών της δήλωσής του.

«Ήμουν δήμαρχος Παμβώτιδας, εδώ μένω και είναι ο τόπος που αγαπάω. Είμαι μέλος της παράταξης, ανεξάρτητα από το ότι δε θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές και συνεχίζω να στηρίζω τη δημοτική αρχή και το έργο της παράταξης όπως έκανα από την πρώτη στιγμή το 2019 με τον αείμνηστο ιδρυτή της Μ. Ελισάφ», ανέφερε ο κ. Πήχας.