Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ με φόντο το Νόμο Χατζηδάκη

Τοπικά

Στο κέντρο των συζητήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα βρίσκεται το νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις

Στο κέντρο των συζητήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα βρίσκεται το νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα που θα ισχύσει με τον Νόμο Χατζηδάκη  από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.

Η ΝΤ Ιωαννίνων, σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, στις 18:30μ.μ. μία ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Εργασιακές σχέσεις, κοινωνική ασφάλιση και συνδικαλιστικό κίνημα», στο ξενοδοχείο Du Lac.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημ. Μπράτης, ο δικηγόρος – εργατολόγος Δημήτρης Τεμπονέρας και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, ενώ παρέμβαση θα κάνει και ο Γ. Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας και ο αντιπρόεδρος Στεφ. Σίντος αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο της εκδήλωσης, αλλά και στη φιλοσοφία του νέου Νόμου, που αλλάζει ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα για τη λειτουργία και τις δυνατότητες που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως όμως και για το τι αλλάζει από τον Ιανουάριο στην επικουρική ασφάλιση των εργαζόμενων στη δημόσια διοίκηση.

«Το τοπίο στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλάζει, μεταβάλλεται προς το χειρότερο, με το Νόμο Χατζηδάκη να καταργεί το δικαίωμα στην απεργία. Έχουμε μία ωμή παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα, ενώ ταυτόχρονα έρχονται και οι αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση, για τους νέους που προσλαμβάνονται στη δημόσια διοίκηση», ανέφερε ο κ. Γρίβας, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση της Τετάρτης.