«Εις ώτα μη ακουόντων»… τα προβλήματα στην Παιδεία

Τοπικά

Σκληρή κριτική της Μερόπης Τζούφη στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Τα προβλήματα στις βαθμίδες εκπαίδευσης συζήτησαν εκτενώς στη συνάντηση εργασίας η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη με τον διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστα Καμπουράκη.
Στο επίκεντρο του διαλόγου τέθηκε η επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα από την διενέργεια των self tests.

Σύμφωνα με την κα. Τζούφη χρειάζεται να ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα όταν βρεθεί θετικός μαθητής ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για το μεγάλο ποσοστό απουσιών.
Έκανε εκτενή αναφορά στην Τράπεζα Θεμάτων και στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, το οποίο, σύμφωνα με την βουλευτή «θα αφήσει 25.000 υποψήφιους εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» και θα οδηγήσει στο κλείσιμο «περιφερειακών πανεπιστημιακών τμημάτων».

Η βουλευτής επανέλαβε ότι συνθήκες που άνοιξαν εκ νέου τα λύκεια δεν έχουν διαφοροποιηθεί και παραμένουν ίδιες ενώ εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων διαμορφώνονται χειρότερες συνθήκες.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την κα. Τζούφη η τηλεκπαίδευση αποδεικνύεται πως εντείνει εκπαιδευτικά αδιέξοδα και τις κοινωνικές ανισότητες καθώς εκτός τηλεκπαίδευσης παραμένει μεγάλος αριθμός παιδιών ρομα ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα προσφυγόπουλα.

Η κα. Τζούφη έστρεψε τα πυρά στην κυβέρνηση και την ίδια την υπουργό Παιδείας καθότι επιδεικνύει αδιαφορία απέναντι στα αιτήματα που θέτουν για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και την αγωνία που υπάρχει στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας. «Έχουμε κάνει προτάσεις τροπολογιών στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, για τη μη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων τουλάχιστον για φέτος» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην τακτική υποχώρηση της κυβέρνησης μόνον στο «πάγωμα» της εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αφού συνεχίζεται ο αναβρασμός στα ΑΕΙ. Σύμφωνα με την βουλευτή, η κυβέρνηση οπισθοχωρεί και μεταφέρει το θέμα για αργότερα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ