Εικαστική αναβάθμιση με γκράφιτι

Τοπικά

Νέα πρόσοψη για το Δημότικο Ραδιόφωνο από φοιτητές της Καλών Τεχνών

Πήραν τα πινέλα τους, τα σπρέι τους και ζωγράφισαν στους τοίχους όπου στεγάζεται το Δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου.

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα οι τοίχοι της εισόδου του Δημοτικού Ραδιοφώνου -επί της οδού Αγίας Μαρίνας 55, δεν θα είναι μουντοί και βρώμικοι και οι διερχόμενοι βλέπουν πλέον μία νέα πρόσοψη με σχέδια δημιουργίας των τελειόφοιτων της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα σχέδια επιλέχτηκαν μετά από «μίνι διαβούλευση» καθώς οι φοιτητές κινήθηκαν σε μονοπάτια σταθερά και επέλεξαν να κάνουν ένα ραδιόφωνο, ένα μικρόφωνο και ένα  πικάπ. Σύμβολα του ραδιοφώνου!

Η πρωτοβουλία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ραδιοφώνου και αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης  στοχεύει στην εικαστική αναβάθμιση με γκράφιτι που άλλαξαν την όψη του κτηρίου.

«Κάνουμε μια προσπάθεια για να καθαρίσουμε τους τοίχους του Δημοτικού Ραδιοφώνου από την μουτζούρα, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα αισθητική με χρώμα και φώς» αναφέρει ο κ. Τσόλης υπογραμμίζοντας ότι η θεματολογία είναι εναρμονισμένη με το ραδιόφωνο και την εικόνα της πόλης».

Ο διευθυντής του Δημοτικού ραδιοφώνου Χάρης Δάφλος μίλησε για την άριστη συνεργασία που υπήρξε με τους τρεις δημιουργούς καλώντας τον κόσμο να δει τη δουλειά τους και να τη σεβαστεί ενώ παράλληλα προέτρεψε να γίνουν τέτοιες εικαστικές παρεμβάσεις και σε άλλους δημόσιους χώρους. «Είναι πολύ όμορφη η αίσθηση να μπαίνεις σε ένα κτήριο φροντισμένο. Είναι μια σημαντική προσπάθεια των φοιτητών και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό» υπογράμμισε ο κ. Δάφλος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ