Έδαφος συνεργασίας μεταξύ Ιωαννίνων και Σλοβακίας

Τοπικά

Η Πρέσβης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Τις δυνατότητες και τα περιθώρια συνεργασίας σε επιχειρηματικό επίπεδο μεταξύ των μελών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και των επιμελητηριακών θεσμών της Σλοβακίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στη συνάντησή τους το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου και η πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα Iveta Hricova.

Η πρέσβης βρίσκεται στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του διημέρου των εκδηλώσεων που πραγματοποιούντα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» και το οποίο είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό της Σλοβακίας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, γευσιγνωσία μπύρας από τη Σλοβακία, αλλά και προβολές ταινιών από τον κινηματογράφο της Σλοβακίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Δημητρίου η κα Hricova στάθηκε στους κοινούς τομείς του ενδιαφέροντος και της πιθανής συνεργασίας μεταξύ Ιωαννίνων και πόλεων της Σλοβακίας, ιδιαίτερα στο επιχειρηματικό σκέλος, αλλά παράλληλα στους τομείς της εκπαίδευσης, της αγροδιατροφής και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Τη θετική διάθεση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να συμβάλλει στην προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασε ο πρόεδρος Δημ. Δημητρίου, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ