Δημόσιο «ευχαριστώ» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Τοπικά

Ανακοίνωση εξέδωσε η  Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών σωματείων Νομού Ιωαννίνων

Ανακοίνωση εξέδωσε η  Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών σωματείων Νομού Ιωαννίνων ευχαριστώντας δημόσια τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που παρουσιάζει στα Γιάννενα, με την ονομασία «Plásmata ΙΙ: Ioannina».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χρήστος Τάτσης μίλησε για το σημαντικό αυτό γεγονός που προσελκύει πλήθος επισκεπτών ενώ παράλληλα διαφημίζει την πόλη εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι μια διοργάνωση με τεράστια προβολή που έχει μόνο θετικό πρόσημο για την περιοχή μας.

«Η  πόλη των Ιωαννίνων γεμίζει Plásmata από 16 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου. Πλάσματα ανθρώπινα, παράξενα, ψηφιακά, μεταφυσικά. Πλάσματα με πολυπολιτισμική αύρα και πλάσματα φτιαγμένα ειδικά για τα Γιάννενα. Ζωντανά γλυπτά, μια λίμνη που μιλάει, ένας εξαφανισμένος λευκός ρινόκερος, ηχογραφημένα όνειρα, αλγοριθμικές δημιουργίες, συναυλίες, μουσικοί και djs από τα

Γιάννενα, την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ένα τροχήλατο ραδιοφωνικό στούντιο του Movement Radio της Στέγης που πλημμυρίζει μουσικές την πόλη με ένα πρόγραμμα βαθιά τοπικό και για αυτό πραγματικά παγκόσμιο. Περιηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρια για την τέχνη της βιβλιοδεσίας, τις τεχνικές παραγωγής μαλλιού, τις μεθόδους καλλιέργειας μανιταριών, τον ψηφιακό σχεδιασμό τοπικών υλικών. Εκδηλώσεις για την καινοτομία, τις ανοικτές τεχνολογίες, την τεχνολογική αυτονομία και την ενεργειακή δημοκρατία. Παρουσιάσεις καλλιτεχνικών εργασιών από φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, και επανενεργοποίηση καλλιτεχνικών έργων της πόλης.

Συζητήσεις με καλλιτέχνες και επιμελητές της έκθεσης, μέλη της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κοινότητας των Ιωαννίνων, για τη σχέση της τεχνολογίας με την παράδοση, την τέχνη, το μέλλον και την Ιστορία. Ντόπιοι και επισκέπτες, έχουμε ξεχυθεί στην πιο όμορφη, παραλίμνια, αστική διαδρομή στην Ελλάδα για να ανακαλύψουμε τα Plasmata II: Ioannina και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν άριστες, αποτελώντας τεράστια προβολή για τον τόπο μας, εντός και εκτός συνόρων. Ελπίζουμε τα Plasmata II να είναι η αρχή για περισσότερες δράσεις από την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση» είπε ο κ. Τάτσης.

Τέλος, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και εργάστηκαν σκληρά ώστε να πραγματοποιηθεί η έκθεση στα Ιωάννινα, «τα οφέλη της οποίας ήταν πάρα πολλά, τόσο για την πόλη όσο και για τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες αυτής».

Η έκθεση είναι δωρεάν για το κοινό καθημερινά 18.00-00.00 μέχρι τις 9 Ιουλίου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ