ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ -Οδηγείται δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Τοπικά

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης οδηγείται δυναμικά ο Δήμος Ζίτσας με την προμήθεια συνολικά επτά ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης οδηγείται δυναμικά ο Δήμος Ζίτσας με την προμήθεια συνολικά επτά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, και έξι σταθμών φόρτισης συνολικού προϋπολογισμού 1.466.932 ευρώ.

Τα δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα, ένα σάρωθρο και ένα αποφρακτικό μηχάνημα, καθώς και οι δύο σταθμοί φόρτισης που αναβαθμίζουν και ενισχύουν το στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας έχουν ήδη αγορασθεί και αναμένεται άμεσα η παραλαβή τους. Ειδικότερα, το αποφρακτικό μηχάνημα θα διευκολύνει τα μέγιστα στην αυτονομία και αυτοτέλεια της υπηρεσίας αναφορικά με τη συντήρηση των αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων που έχουν κατασκευαστεί στις Κοινότητες Ελεούσας, Αγίου Ιωάννη και Ροδοτοπίου, καθώς και σύντομα της Βουνοπλαγιάς.

Ταυτόχρονα με γοργούς ρυθμούς προχωρά και η διαδικασία για  την προμήθεια των άλλων πέντε ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων, ενός οχήματος τύπου SUV, ενός φορτηγού τύπου Van, τριών οχημάτων τύπου Ι.Χ και τεσσάρων σταθμών φόρτισης καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί με καταληκτική ημερομηνία την 9η Οκτωβρίου.

Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, προχωρά δυναμικά, προσηλωμένη στο στόχο της, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και πρωτοπόρου Δήμου, που παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες. Αξιοποιώντας, για ακόμη μία φορά, το  πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, εξασφάλισε χρηματοδότηση που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού που βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τον δήμαρχο

Τη διεύρυνση της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας, στον τομέα των επιδοτούμενων δρομολογίων προς όφελος των δημοτών συζήτησαν το πρωί της Τετάρτης (20/09/2023) ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρη Γκίκα στη διάρκεια της  συνάντησης τους στο Δημαρχείο.

Η επιδότηση δρομολογίων στα απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς του Δήμου Ζίτσας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής.  Έτσι στην προσπάθειά της να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες με κοινωνικό πρόσημο στους ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους δημότες ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών, δρομολογεί τη διεύρυνση των επιδοτούμενων δρομολογίων που ήδη εφαρμόζει με επιτυχία από την αρχή της θητείας της.

Η επόμενη μέρα θα βρει το Δήμο Ζίτσας να δημιουργεί εξελίξεις και  στον τομέα των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών καθώς όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γρ. Γκίκας «επιδοτώντας τα δρομολόγια «άγονης γραμμής»  η Δημοτική Αρχή πρωτοπορεί εξυπηρετώντας τους κατοίκους και των πιο απομακρυσμένων κοινοτήτων του Δήμου».

Να σημειωθεί πως ήδη ο Δήμος Ζίτσας επιδοτεί δρομολόγια τόσο  του Υπεραστικού όσο και του Αστικού ΚΤΕΛ.