ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – Μελέτες για έργα 1,5 εκατ. ευρώ

Τοπικά
  • Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας αποχέτευσης

Μελέτες έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.533.200 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης. Στην ίδια συνεδρίαση ελήφθησαν επίσης αποφάσεις και για άλλα θέματα όπως αυτό του κανονισμού αποχέτευσης, της επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων του Δήμου, των προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθώς και της υποβολής του αιτήματος για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι».
«Ο Δήμος αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει σε άλλη τροχιά», σχολίασε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσθεσε, «σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια σειρά από δράσεις και έργα σε κάθε γωνιά του Δήμου με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Λαμβάνουμε αποφάσεις που δημιουργούν όλα τα δεδομένα ώστε να καταστεί ο Δήμος και οι υπηρεσίες του σύγχρονες για να μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξημένες ανάγκες των δημοτών».
Το Σώμα κατά τη συνεδρίασή του ενέκρινε τις μελέτες μιας σειράς έργων συνολικού προϋπολογισμού 753.200 ευρώ σε Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου καθώς επίσης και την εκτέλεση δύο σημαντικών έργων στη Δ.Κ. Ελεούσας συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Πρόκειται για:
Το έργο «εκσυγχρονισμός γηπέδου ποδοσφαίρου της Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 405.000ευρώ, θα καλύψει τις ανάγκες της «Θύελλας Ελεούσας», της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας του Δήμου Ζίτσας σε αριθμό αθλητών, καθώς στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου αθλούνται και αγωνίζονται περισσότερα από 150 παιδιά όλων των ηλικιών. Το εν λόγω έργο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων στα γήπεδα Κληματιάς προϋπολογισμού 183.520 ευρώ και Πρωτόπαππας προϋπολογισμού 306.000 ευρώ, αλλά και την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Ελεούσα, αποτελούν την υλοποίηση του σχεδιασμού και των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του Αθλητισμού που στόχο έχουν την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου.
Το έργο «εργασίες βελτίωσης αστικής οδοποιίας στη Δ.Κ. Ελεούσας και Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς» με την υλοποίησή του θα αναβαθμίσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες και θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια σε ένα δρόμο που χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες μαθητές για την έλευσή τους από και προς το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και εκατοντάδες κόσμου καθώς αποτελεί μια από τις βασικές εισόδους στους οικισμούς Ελεούσας και Βουνοπλαγιάς.

Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας αποχέτευσης

Με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας και του επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Χρυσόστομου Βούζα, εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Ζίτσας. Σημαντικό «εργαλείο δουλείας» χαρακτήρισε τον κανονισμό στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ότι αποτελεί προεκλογικό τέχνασμα πρόσθεσε, «Διεκδικούμε και θα διεκδικούμε ότι αξίζει και ότι ανήκει στο Δήμο Ζίτσας. Μετά τον κανονισμό θα καταθέσουμε με αξιώσεις τη μελέτη για το εργοστάσιο του Βιολογικού καθαρισμού που θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των οικισμών του Δήμου αλλά και των μονάδων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή για να θωρακίσουμε επιτέλους την πολύπαθη τάφρο Λαψίστα και τον ποταμό Καλαμά».
Το αντικείμενο και τις βασικές αρχές και έννοιες του κανονισμού παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας επισημαίνοντας πως «με την εφαρμογή του θα καλύψει στρεβλώσεις και κενά ετών, που αφορούν στις συνδέσεις των ακινήτων στον οικισμό της Ελεούσας με το αποχετευτικό δίκτυο το οποίο καταλήγει στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων».

Επιχορήγηση αθλητικών σωματείων

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη διάθεση κονδυλίου συνολικού ποσού 14.500ευρώ για την επιχορήγηση 15 Αθλητικών σωματείων του Δήμου Ζίτσας με ποσά που ξεκινούν από 700 έως 1700 ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης για το κάθε Σωματείο καθορίζεται από την κατηγορία που αγωνίζονται, των αριθμό των αθλητών και τις διακρίσεις τους σε αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες.