ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Eπανέρχεται στο θέμα των μειονεκτικών

Τοπικά

Ακόμα στο… περίμενε βρίσκεται ο Δήμος Ιωαννιτών αναφορικά με το ζήτημα των μειονεκτικών περιοχών και το τι μέλλει γενέσθαι με εκείνες που αποχαρακτηρίστηκαν.
Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει κατατεθεί η πρόταση της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας που θα ισχύσουν από το 2019.
Το ΥΠΑΑΤ δεν έχει ακόμη ενημερώσει το Δήμο Ιωαννιτών σχετικά με την αποδοχή ή μη των προτάσεων που έχει καταθέσει, ώστε να μην αποχαρακτηριστούν οι μέχρι πρότινος μειονεκτικές κοινότητές του, σύμφωνα με δήλωση της αρμόδιας αντιδημάρχου Βάσως Μέγα.
«Η απουσία επίσημης απάντησης εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ για τους λόγους που οδήγησαν στην πρόταση αποχαρακτηρισμού των μειονεκτικών κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα επιχειρήματα που κατατέθηκαν από το Δήμο Ιωαννιτών ώστε να παραμείνουν οι κοινότητές του στο μειονεκτικό καθεστώς ισχύουν.
Ελπίζουμε ότι το ΥΠΑΑΤ θα αποκαταστήσει το αίσθημα της αντικειμενικότητας και της ίσης αντιμετώπισης που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις με την ένταξη των κοινοτήτων του Δήμου μας στις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς.
Σε αντίθετη περίπτωση το μέλλον του πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα του μικρού και μικρομεσαίου παραγωγού μάλλον θα δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα σχετικά με την βιωσιμότητα την εκμεταλλεύσεων με ότι αυτό συνεπάγεται κοινωνικά και οικονομικά», αναφέρει η κα. Μέγα.