Δικαίωση για την παράταξη Κολόκα – Δεκτή η ένσταση

Τοπικά

Το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων συζήτησε την ένσταση της παράταξης «Γιάνενα Όμορφη Πόλη», την οποία έκανε αποδεκτή με συνέπεια την ανακήρυξη του συνδυασμού με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Παντελή Κολόκα στις εκλογές του Οκτωβρίου στον Δήμο Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με την απόφαση ακυρώνεται η συμμετοχή των υποψηφίων της παράταξης στις Τοπικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου και Κοσμηράς αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της παράταξης

«Η μεγάλη και πολύμηνη προσπάθειά μας, δικαιώθηκε». Με αυτή τη φράση ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Όμορφη Πόλη» και υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας, υποδέχθηκε την αναμενόμενη απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για συμμετοχή της παράταξης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Μετά την αρχική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου περί μη ανακήρυξης του συνδυασμού «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη» στον Δήμο Ιωαννιτών, η παράταξη, ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος και όλοι οι υποψήφιοι εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους, ότι η ένσταση θα γινόταν αποδεκτή, για αυτό και κινήθηκαν άμεσα καταθέτοντας αίτηση μεταρρύθμισης.

Η αίτηση μεταρρύθμισης, κατατέθηκε αμέσως και εκδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με αποτέλεσμα σήμερα το αρμόδιο δικαστήριο να αποφανθεί πως δεν προκύπτει κανένα απολύτως ζήτημα με τη συμμετοχή της παράταξης «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη», στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθότι καλύπτονται και με το παραπάνω οι ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής του συνδυασμού.

Πλέον ο επικεφαλής της παράταξης και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, συνεχίζουν απρόσκοπτα τον έντιμο αγώνα τους ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.