Αμφίβολος ο Κόντε για τον Αστέρα

Αθλητικά

Ναυάγιο η υπόθεση Φαντιγκά με τον ΠΑΣ να αναζητά ελεύθερο παίκτη ως το τέλος του μήνα

Δεν το έχει η μοίρα όπως φαίνεται ούτε του φετινού ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, τουλάχιστον προς το παρόν, να ξεκινήσει την προετοιμασία του για το επόμενο παιχνίδι χωρίς να κληθεί να αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή μία ενδεχόμενη απουσία. Ο Θαν. Στάικος είδε χθες το πρωί τον Πέδρο Κόντε να μην προπονείται καθώς αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στο ισχίο και κρίθηκε σκόπιμο να μην επιβαρυνθεί με την προπόνηση αλλά να εξεταστεί πρώτα από τον γιατρό της ομάδας. Αυτό θα γινόταν το απόγευμα και θα προέκυπτε η ιατρική γνωμάτευση για το αν ο Ισπανός φορ μπορεί να υπολογίζεται ή όχι για το παιχνίδι της Τρίπολης την προσεχή Κυριακή. Πιθανολογείται ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, όμως στην καλύτερη περίπτωση ίσως χρειαστεί να απέχει από μία – δύο προπονήσεις κάτι που πιθανόν να σημάνει και ότι δύσκολα θα είναι στο αρχικό σχήμα την Κυριακή.

Ενοχλήσεις όμως αισθάνθηκε και ο Φοφανά που δεν πήρε μέρος στην προπόνηση, όπως επίσης απουσίασε από τη χθεσινή προπόνηση και ο Σούλης λόγω διαδικαστικών – γραφειοκρατικών ζητημάτων με τη στρατιωτική του θητεία.

Χθες, έγινε πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, με το τεχνικό επιτελείο να επικεντρώνεται στο build up, για να ακολουθήσουν παιχνίδια τακτικής με υπεραριθμίες. Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το κλασικό παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα.

Εκτέθηκε ο ΠΑΣ με τον Φαντιγκά
Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ βρίσκεται σε αναζήτηση ενός μεσοεπιθετικού από την αγορά των ελεύθερων πλέον παικτών, καθώς ναυάγησε οριστικά η περίπτωση του Γάλλου Φαντιγκά που δε δεχόταν επ’ ουδενί να μεταπηδήσει ούτε ως δανεικός ούτε και με μεταγραφή στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από τον Ολυμπιακό, αναζητώντας στη Γαλλία τη συνέχεια της καριέρας του. Παρότι και στη Γαλλία ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος χωρίς ο 22χρονος να βρει ομάδα, εντούτοις δεν αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣ που έμεινε στα… κρύα του λουτρού, έχοντας επενδύσει για έναν περίπου μήνα στην απόκτησή του. Όμως πλέον χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ενώ θα μπορούσαν να εξεταστούν άλλες περιπτώσεις, κάτι που είναι υποχρεωμένος να κάνει τώρα, με μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια αφενός, αλλά με σαφώς λιγότερες επιλογές αφού μέχρι το τέλος του μήνα οι μεταγραφές αφορούν μόνο ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Γενικώς πάντως αυτή η υπόθεση δεν άφησε καλή αίσθηση στον κόσμο του ΠΑΣ για τον χειρισμό της από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ παρότι η ίδια φέρεται να είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό στον οποίο ανήκει ο παίκτης. Ο παίκτης όμως είχε δείξει από την αρχή ότι ο ΠΑΣ δεν ήταν στις προτεραιότητές του και αυτός θα έπρεπε να είναι ένας βασικός λόγος που η ομάδα δε θα έπρεπε να συνεχίσει να ασχολείται με την περίπτωσή του.