13 Ιουλίου ξεκινά το τελωνείο στη Μέρτζανη

Τοπικά

Ξεκινά η λειτουργία του Τελωνείου στη Μέρτζανη. Η Μέρτζανη ανοίγει στις 13 Ιουλίου και θα λειτουργεί από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 

Η ίδια ΚΥΑ προβλέπει την 24ωρη πλέον λειτουργία και για το Τελωνείο Μαυροματίου το οποίο στο εξής θα εξυπηρετεί εμπορευματική κίνηση με φορτηγά οχήματα ενώ το Τελωνείο της Κακαβιάς λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ο πρόεδρος της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Πέτρος Λυκίδης ρωτήθηκε για τις εξελίξεις και το επικείμενο άνοιγμα της Μέρτζανής: 

«Ευτυχώς οι εκκλήσεις έφεραν αποτέλεσμα και ανοίγει η Μερτζανη.  Το Μαυρομάτι 24ωρη λειτουργία για εμπορική κίνηση και δεν εξυπηρετείται η σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Αλβανία ενώ εκεί εργάζονται μόνο δέκα υπάλληλοι. Ελπίζουμε να καταλάβουν ότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε στο Μαυρομάτι μόνο την ημέρα και όχι τη νύχτα» ανέφερε. 

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τους ελέγχους από πλευράς των υπηρεσιών στις πύλες εισόδου ο κ. Λυκίδης απάντησε: «Ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ελέγχους. Ουσιαστικά η είσοδος και ο έλεγχος γίνεται με το αποτέλεσμα του μοριακού, ή με το αποδεικτικό εμβολιασμού ή της νόσησης» είπε. 

 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση 

 

Τέλος, με ανακοίνωση το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ιωαννίνων και η 7η Ένωση Τελωνειακών υπαλλήλων Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας, αναφέρονται στις συντονισμένες ενέργειες και δράσεις όλο το προηγούμενο διάστημα που ανέδειξαν την ανάγκη επαναλειτουργίας του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης. «Αυτό πλέον είναι γεγονός και από 13/07/2021 ξεκινά η επαναλειτουργία του, με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, από ώρες 08:00 – 20:00. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση καθώς επίσης και τους εκατοντάδες ομογενείς και νόμιμους μετανάστες που στήριξαν την προσπάθεια μας.  Η επαναλειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης μόνο οφέλη έχει να προσδώσει στην Ακριτική περιοχή της Κόνιτσας και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων» τονίζεται στην ανακοίνωση.