Διερευνώνται μόνιμες αλλαγές στην κυκλοφορία

Τοπικά

Χώρο σε πεζούς και ποδηλάτες αλλά και μια χείρα βοηθείας στον κλάδο της εστίασης, προσδοκά να δώσει ο Δήμος Ιωαννιτών, με την απόφαση της πιλοτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων μέρους τις παραλίμνιας περιοχής.
Υπενθυμίζεται πως από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 7 Ιουνίου, από τις επτά το απόγευμα και ως τη μία μετά τα μεσάνυχτα θα εφαρμόζονται ακόλουθες αλλαγές:
α) στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου, από το ύψος της διασταύρωσης αυτής με τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή έως τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι της πύλης εισόδου του Κάστρου
β) στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού έμπροσθεν της πλατείας Μαβίλη, με κατεύθυνση από την οδό Ευαγγελίδη έως τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή
γ) στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Γαριβάλδη με κατεύθυνση από την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Γιοσέφ Ελιγιά
δ) στην έξοδο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, απαγόρευση της αριστερής στροφής
ε) από την πύλη του Κάστρου που βρίσκεται επί της οδού Διονυσίου Φιλοσόφου (έναντι καραβιών) θα επιτρέπεται μόνο η έξοδος οχημάτων με κατεύθυνση προς την πλατεία Μαβίλη.
Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου Ιωαννιτών Γ. Αρλέτος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία πιλοτική προσπάθεια σε συνεργασία με την Τροχαία, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες μίας πιο μόνιμης αλλαγής στην περιοχή παρέμβασης.
Η δημοτική αρχή άλλωστε, όπως ανέφερε, έχει δεσμευτεί για ένα ευρύ πλέγμα πεζοδρομήσεων και οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις κινούνται με αυτό το σκεπτικό.
Η περίοδος βέβαια ευνοεί, καθώς η πόλη δεν έχει επισκέπτες, λεωφορεία εκδρομικά είτε σχολικά είτε άλλου τύπου δεν υπάρχουν, επομένως η πιλοτική εφαρμογή θα μπορούσε να πει κάποιος, πως δε γίνεται και στις πιο φυσιολογικές συνθήκες. Επίσης όμως όπως τόνισε ο κ. Αρλέτος, δεν πρόκειται για γενικευμένες παρεμβάσεις, αλλά για προσωρινές ρυθμίσεις.
«Είναι άλλο θέμα η κυκλοφοριακή μελέτη και άλλο η κυκλοφοριακή ρύθμιση. Προφανώς θα πρέπει να επικαιροποιηθούν οι μελέτες και ειδικά στο ιστορικό κέντρο, όπου ξεκινά και μία μεγάλη παρέμβαση με το Open Mall στην Ανεξαρτησίας και υπάρχουν και για εκεί εισηγήσεις για πεζοδρόμηση. Όλα αυτά τα ζητήματα όμως θα τα δούμε στην πορεία και θα αποφασίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρλέτος.