Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις ρεύματος

Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Παρασκευή, μπροστά από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην πόλη των Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Παρασκευή, μπροστά από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην πόλη των Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, διεκδικώντας την άμεση μείωση της τιμής ρεύματος κατά 50%, την αναστολή της διαδικασίας διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, καθώς και μία σειρά άλλων μέτρων.

Οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος έχουν προκαλέσει απανωτά σοκ στους καταναλωτές με την επιδότηση που υποσχέθηκε και υλοποιεί η κυβέρνηση στους λογαριασμούς να υπολείπεται σε σημαντικό ποσοστό των αυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει σε επίπεδα ρεκόρ την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος, αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους πολίτες η ενίσχυση των μαζικών διαμαρτυριών και των κινητοποιήσεων ώστε να ληφθούν αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για την κατάργηση όλων εκείνων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που πλήττουν κυρίως τα εισοδήματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

«Η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας για το λαό περνάει μέσα από το δυνάμωμα του αγώνα για την κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, γενναία διαγραφή των χρεών των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων και των ανέργων προς την εφορία, με αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Μόνο έτσι μπορεί να προστατευτεί το λαϊκό εισόδημα ενάντια στα κόλπα όλων των κυβερνήσεων που δίνουν δήθεν χρήματα στη μια τσέπη και τα παίρνουν από την άλλη.

Γιατί τελικά, είτε όταν μειώνεται ο μισθός, είτε όταν ανεβαίνουν οι τιμές, πολύ περισσότερο όταν το ένα ακολουθεί το άλλο όπως συμβαίνει τώρα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Έξαρχος.