Δεύτερο «όχι» στις κάμερες στις τάξεις

Τοπικά

Για δεύτερη φορά στους δρόμους βγήκαν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας πρωτίστως την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά την απευθείας μετάδοση μαθημάτων για όσους μαθητές απουσιάζουν, καθώς, όπως υποστηρίζουν, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.

Η κινητοποίηση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης με σημείο εκκίνησης την Ακαδημία και με την υποστήριξη από συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία. Παρά ταύτα, η συμμετοχή ήταν μικρότερη από εκείνη του συλλαλητηρίου της προηγούμενης εβδομάδας.

Παρά ταύτα, όπως επισήμαναν στελέχη του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος στην πόλη, αλλά και εκπρόσωποι φορέων που συμπαρίστανται στον αγώνα τους και τα αιτήματά τους, ανεξάρτητα από το ότι η σχολική χρονιά πλησιάζει σε αυτές τις συνθήκες προς το τέλος της, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το αμέσως επόμενο διάστημα εάν το υπουργείο δεν αλλάξει τη στάση του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κων. Παργανάς τόνισε, ότι οι δάσκαλοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν από την 1η Ιουνίου στον φυσικό τους χώρο εάν αυτό προτείνουν οι επιστήμονες, αλλά δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω στη διεκδίκησή τους, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και κυρίως η διάταξη για τις κάμερες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στεφ. Μιχάλης, ενώ τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών εξέφρασαν σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, ο Θαν. Μαχτσίρας ως μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και η Χριστ. Τουλκιαρίδου, μέλος του ΔΣ του ΕΚΙ.