Δεν ξεχνούν τις απαρχές στην Παραμυθιά

Τοπικά

Επίσκεψη της οικογένειας Bvlgari

Στην Παραμυθιά, εκεί που έγινε η αρχή του χτισίματος της αυτοκρατορίας του οίκου Bvlgari βρέθηκαν την Κυριακή, ο εγγονός του Σωτηρίου Βούλγαρη, Νίκολα με τη σύζυγό του και πολλά ακόμη μέλη της οικογένειάς τους, σε μία ιστορική αλλά και ουσιαστική επίσκεψη παρά τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα.

Η οικογένεια Bvlgari παρότι ο Σωτήριος Βούλγαρης είχε μεταναστεύσει νωρίς στην Ιταλία, δεν έκοψε ποτέ τους δεσμούς της με την Παραμυθιά και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αείμνηστη από το 2020, Άννα, που επισκεπτόταν για δεκαετίες την Παραμυθιά ως μία εκπλήρωση ενός προσωπικού τάματος και προσκυνήματος στα μέρη που ξεκίνησε ο παππούς της.

Την Κυριακή η οικογένεια επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο που είχε χτιστεί με δαπάνες του Σωτηρίου Βούλγαρη και το οποίο μετά από κόπους και προσπάθειες ετών ανακατασκευάζεται ώστε να λειτουργήσει ως ένας Πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού, στον οποίο θα περιλαμβάνεται και ένα διακριτό τμήμα, αφιερωμένο στην οικογένεια Bvlgari.

Τα μέλη της οικογένειας περιηγήθηκαν συνοδεία του δημάρχου Σουλίου κ. Καραγιάννη και της προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κας Μπραϊμη – Μπότση στα σοκάκια της Παραμυθιάς, όπου και φωτογραφήθηκαν μπροστά από το πρώτο κατάστημα της οικογένειας, ενώ γευμάτισαν στις όχθες του Αχέροντα.

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης έκανε λόγο μιλώντας στο ITV για μία συγκινητική επίσκεψη της οικογένειας Bvlgari με τον Νίκολα που είναι ο εγγονός του Σωτήρη Βούλγαρη να εκφράζει την ικανοποίησή του που ένα όνειρο και δικό του και της οικογένειας για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου, παίρνει «σάρκα και οστά».

Μάλιστα, προγραμματίστηκε και μία νέα συνάντηση τον επόμενο μήνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Σουλίου να δίνουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια στην οικογένεια προκειμένου να τα επεξεργαστούν και να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις, καθώς στο εσωτερικό του κτιρίου θα διαμορφωθεί ένας ξεχωριστός χώρος αφιερωμένος στην οικογένεια Bvlgari.

«Το πρώτο που μας είπε ο Νίκολα ήταν πως ήθελε να έρθει με την οικογένειά του στην Παραμυθιά για να διατηρήσει και να ενισχύσει αυτούς τους δεσμούς με τον τόπο από όπου ξεκίνησε να χτίζεται αυτή η αυτοκρατορία και την αγάπη τους αυτή θέλει να τη μεταδώσει και στις επόμενες γενιές της οικογένειας. Μάλιστα, μου έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσω στο τηλέφωνο και με την αδερφή του, η οποία μιλά άπταιστα ελληνικά εξηγώντας μου πόσο μεγάλη αγάπη έχουν για την Ελλάδα και την Παραμυθιά και πόσο πολύ χαρούμενοι είναι που βλέπουν να προχωρά η ανακατασκευή του σχολείου, δωρητής του οποίου υπήρξε ο Σωτήριος Βούλγαρης», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ