Δεκάδες διπλοπαρκαρισμένα οχήματα στους κεντρικούς δρόμους

Τοπικά

Δραματική και συνάμα απόλυτα συνηθισμένη η χθεσινή εικόνα στο κέντρο της πόλης

Ήταν δραματική συνάμα όμως και απόλυτα συνηθισμένη ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για καθημερινή ή για ημέρα αργίας, η χθεσινή εικόνα στο κέντρο της πόλης στον άξονα από τη λεωφόρο Δωδώνης μετά τον κόμβο με την Κενάν Μεσαρέ μέχρι το παραλίμνιο, με δεκάδες διπλοπαρκαρισμένα Ι.Χ και φορτοταξί να προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στις 11 το πρωί, ο φακός του ITV κατέγραψε μία καθημερινή σκηνή από τον κεντρικό άξονα των Ιωαννίνων, που αυτές τις ημέρες λόγω και της αυξημένης επισκεψιμότητας παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση οχημάτων. Από την αρχή της Δωδώνης μέχρι και το τέρμα της Αβέρωφ στη συμβολή της με την Γιοσέφ Ελιγιά στα όρια του Εργατικού Κέντρου μετρήσαμε 32 διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων δύο αυτοκίνητα του δήμου Ιωαννιτών, σταθμευμένα μπροστά από το διοικητήριο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, αλλά και αρκετά φορτοταξί και βανάκια που μεταφέρουν υλικά και προϊόντα τροφοδοσίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικά ο άξονας της Αβέρωφ τις ώρες αιχμής είναι αδιάβατος ακόμη και για τους οδηγούς δικύκλων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, την ίδια στιγμή που στην κάθοδο προς το παραλίμνιο κινούνται τουριστικά λεωφορεία και στην άνοδο, λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί μία διαφορετική φόρμουλα και στο επίπεδο των ελέγχων καθώς η νοοτροπία των οδηγών είναι σαφές ότι δεν αλλάζει ούτε εύκολα ούτε από τη μία ημέρα στην άλλη. Επίσης, θα πρέπει να ελέγχεται αν τηρείται το ωράριο της φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων για τα φορτοταξί και αν οι κανόνες ισχύουν για όλους ή αν υπάρχουν εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα για την τροφοδοσία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία δεν ανοίγουν από το πρωί, αλλά από το μεσημέρι και έπειτα.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ