Ζητούν ενημέρωση για νέες εργασίες στην 28ης Οκτωβρίου

Τοπικά

Την ανησυχία καταστηματαρχών μεταφέρει το Επιμελητήριο με επιστολή στον Δήμο

Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να βρεθούν σύντομα και πάλι αντιμέτωποι με εργασίες και εκσκαφές μπροστά στα καταστήματά τους, εκφράζουν ιδιοκτήτες εμπορικών και άλλων καταστημάτων επί της οδού 28ης Οκτωβρίου όπου από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν εργασίες ανακατασκευές των πεζοδρομίων.

Την ανησυχία των καταστηματαρχών μετέφερε με επιστολή του προς τον δήμαρχο κ. Παπαγεωργίου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αρλέτο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μ. Χρυσοστόμου, ζητώντας όπως είπε και σε δηλώσεις του, επαρκή ενημέρωση για το αν έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να μη χρειαστεί και μάλιστα σύντομα να γίνουν νέες εργασίες.

Η ανησυχία όπως τόνισε, είναι απόλυτα κατανοητή και επειδή οι εργασίες γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για τους τζίρους των επιχειρήσεων αλλά κυρίως επειδή υπάρχουν ήδη αναφορές από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων, ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες εργασίες στον άξονα της 28ης Οκτωβρίου και σε άλλες κεντρικές οδούς. «Το ίδιο μας έχουν πει και από τη ΔΕΠΑ για τις εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου και τις συνδέσεις. Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια απάντηση, είναι δεδομένο όμως καμία επιχείρηση σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον δε μπορεί να σταθεί όρθια, όταν σήμερα δε μπορεί να λειτουργήσει για έναν και πλέον μήνα και μετά από δύο μήνες θα δει και πάλι να γίνονται εργασίες στο ίδιο σημείο», ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου.

Ανησυχία και για τα διόδια

Η πρόθεση των παραχωρησιούχων να περάσουν σε αυξήσεις στα τέλη των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους από τις αρχές Σεπτεμβρίου προκαλεί ήδη αντιδράσεις και σε πολιτικό αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο με τον κ. Χρυσοστόμου να τονίζει την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, ώστε οι προθέσεις αυτές να μην εφαρμοστούν στην πράξη. «Ειδικά στην Γιάννενα η κατάσταση είναι ήδη πολύ δύσκολη και θα γίνει δραματική γιατί μόνο στο νομό Ιωαννίνων υπάρχουν τέσσερις σταθμοί διοδίων, χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις, ούτε εκπτώσεις, ούτε και παράπλευρο δίκτυο που μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος», τόνισε.

Οι εκλογές

Ερωτηθείς τέλος για την νέα μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών στα Επιμελητήρια για το 2024 τόνισε, ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και η παράταξη στην οποία ο ίδιος ανήκει με τον προκάτοχό του κ. Δημητρίου είχαν ζητήσει εγγράφως κιόλας να μην γίνει καμία αλλαγή και οι εκλογές να διεξαχθούν όπως προβλέπονταν για το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ