Δε βλέπει εκλογές… η υφυπουργός

Τοπικά

Ερωτηθείσα για τα σενάρια να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο, η κα. Βούλτεψη επανέλαβε αυτό που λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δηλαδή «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Επίσης, ερωτηθείσα για τις ολοένα και περισσότερες κυβερνητικές επισκέψεις, υποστήριξε ότι «μετά από δυο χρόνια πανδημίας είναι απαραίτητη η δια ζώσης επικοινωνία με φορείς και  πολίτες διαφόρων περιοχών της χώρας».

Ικανοποίηση για τα έργα στη Ζίτσα

Το μεσημέρι βρέθηκε στο δημαρχείο Ζίτσας και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο. Η συνάντηση συνέπεσε  με την υπογραφή, από το δήμαρχο Ζίτσας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, της σύμβασης για την έναρξη ενός σημαντικού έργου υποδομής που αφορά τόσο τους φιλοξενούμενους της δομής «Αγία Ελένη» όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

Πρόκειται για το έργο επισκευής πεζοδρομίων και οδοφωτισμού χρηματοδοτούμενο με το ποσό των 150.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το εν λόγω έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, από την έναρξη λειτουργίας της δομής, το καλοκαίρι του 2017, καθώς με την ολοκλήρωσή του δημιουργούνται συνθήκες ασφαλούς διέλευσης τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική Οδό.

«Ευτυχή συγκυρία», χαρακτήρισε σε δηλώσεις της η κα. Βούλτεψη, το γεγονός ότι η παρουσία της στο δημαρχείο Ζίτσας συνέπεσε με την υπογραφή της σύμβασης ενός έργου που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών. «Επισκεφθήκαμε τη δομή «Αγία Ελένη» η οποία αποτελεί πρότυπο δομής και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η τοπική κοινωνία του δήμου Ζίτσας έχει συμβάλει στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος» ανέφερε η κα Βούλεψη και πρόσθεσε, «ταυτόχρονα ως υπουργείο αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να ανταποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες με κονδύλια για έργα βασικών υποδομών», ανέφερε.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες προς όλους για τη συμβολή τους στην ένταξη, στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου της δομής Φιλοξενίας «Αγία Ελένη», στο Εθνικό Σύστημα Υποδοχής. «Ικανοποιήθηκε ένα μακροχρόνιο αίτημα μας, είπε ο κ. Πλιάκος και πρόσθεσε, «μετά από μεγάλο αγώνα εισπράττουμε ως δήμος, για πρώτη φορά, ανταποδοτικά τέλη για τη λειτουργία της δομής και αίρεται έτσι μια χρονίζουσα αδικία σε βάρος του δήμου μας και των δημοτών του».

Χρηματοδότηση για Κολυμβητήριο

Ο κ. Πλιάκος ανακοίνωσε και την χρηματοδότηση με απόφαση του υπουργού Νότη Μηταράκη, της πρότασης του δήμου Ζίτσας για τη δημιουργία κολυμβητηρίου σε δημοτική έκταση στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη, το οποίο με τη λειτουργία του θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές του δήμου γενικότερα. «Ένα ακόμη έργο πνοής χρηματοδοτείται από το υπουργείο Μετανάστευσης με το ποσό των 295.000ευρώ και μπορούμε να πούμε πως μπαίνουμε σε νέα τροχιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος καθώς όπως «εξήγησε οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του δεν θα είναι χρονοβόρες».