ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ -Περιμένουν κυριολεκτικά την… άνοιξη για να ανέβουν οι τζίροι

Τοπικά

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα στην εστίαση καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε στήριξη στην περίοδο της πανδημίας, πολλοί είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες, καθώς η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, η ακρίβεια αλλά και η κακή ψυχολογία του κόσμου προκαλούν μπλακ άουτ στην εστίαση.

Το πρώτο που κόβει ο καθένας από εμάς είναι η έξοδος. Λιγοστεύουν οι καφέδες, τα ποτά και το φαγητό σε εστιατόρια και αυτό αποτυπώνεται στη μείωση των τζίρων των καταστημάτων.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε λουκέτο σε ποσοστό 15-20%. Αναμένουμε την άνοιξη και πολύ περισσότερο το καλοκαίρι για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Εάν μέσα σε αυτό το διάστημα δεν δούμε σημαντικές αλλαγές, τότε τον Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλά λουκέτα. Τώρα, πολλοί συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν τα καταστήματα ελπίζοντας ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει και θα σώσουν την εργασία και τις θέσεις εργασίας που δίνουν» τονίζει ο κ. Τάτσης, δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης.

Άρση μέτρων στο επόμενο διάστημα

Την ίδια ώρα, τα μέτρα για την πανδημία φαίνεται σταδιακά να οδηγούνται σε κατάργηση πράγμα που θα επιτρέψει σε αρκετούς ανεμβολίαστους να μπορέσουν να βρεθούν και πάλι σε καφετέριες και εστιατόρια αλλά και σε νυχτερινά κέντρα, με τη κυβέρνηση από τη μεριά της να εξετάζει όλες τις παραμέτρους προκειμένου να προχωρήσει σταδιακά στην άρση των περιορισμών η οποία αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη του Απριλίου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ