Χωρίς νόημα η προσπάθεια αναβίωσης της κόντρας

Τοπικά

Άμεση η αντίδραση της περιφερειακής αρχής σε δηλώσεις και αναρτήσεις που επαναφέρουν τον διαχωρισμό Ιωαννίνων και Άρταςς

Αφορμή φαίνεται πως έψαχναν κάποιοι στην Άρτα για να επαναφέρουν στο προσκήνιο την «κόντρα» των προηγούμενων δεκαετιών με τα Ιωάννινα, που επανέρχεται ανά περιόδους, αλλά ειδικά την τελευταία διετία φέρει και έναν περισσότερο επίσημο «μανδύα».

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις με πρωτεργάτη σε αυτές τον δήμο Αρταίων, έτσι και στην περίπτωση του Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας που προωθεί η Περιφέρεια στο Αγρόκτημα Κατσικά, μέσω της προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο, εκδηλώθηκαν αντιδράσεις που επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο την παραπάνω διαμάχη.

Με ανάρτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος από την Άρτα Δημ. Τρομπούκης ασκεί δριμεία κριτική στην περιφερειακή αρχή, αλλά και στους τοπικούς φορείς και πολιτικούς παράγοντες της Άρτας κάνοντας λόγο για τα «δικά μας παιδιά» που σπουδάζουν και αποκτούν τεχνογνωσία και ικανότητες στη Γεωπονική της Άρτας, αλλά δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά σε λίγα χρόνια.

Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης το πρωί της Πέμπτης εξέφρασε τη λύπη του για τη συγκεκριμένη προσέγγιση τονίζοντας πως για την περιφέρεια Ηπείρου δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ ο διαχωρισμός που υπονοεί ο περιφερειακός σύμβουλος, μεταξύ Ιωαννίνων και Άρτας.

Ωστόσο διευκρίνισε πως είναι διαφορετικές περιπτώσεις η αξιοποίηση και η λειτουργία του Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας στα Ιωάννινα από την προοπτική για τη λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Κρέατος στις περιοχές Φιλιππιάδας και Άρτας που έχει ήδη ανακοινώσει η Περιφέρεια.

Η δέσμευση αυτή ισχύει όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης πλην όμως και οι φορείς και η κοινωνία της Άρτας οφείλουν να μιλήσουν με πράξεις και όχι να μένουν στα λόγια.

Μέχρι σήμερα, όπως είπε παρότι έχουν γίνει προσκλήσεις ενδιαφέροντος, προτάσεις για το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Κέντρο στην Άρτα και το Κέντρο Κρέατος δεν έχουν υποβληθεί.

«Το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Κέντρο στην Άρτα θέλει στήριξη, δεν θέλει να κάνουμε προγράμματα για τα προγράμματα. Έχω μάθει να στηρίζω πρωτοβουλίες, οι οποίες θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή «αντιμετωπίζει την Ήπειρο ως ενιαία και πρόσθεσε ότι «στεναχωριόμαστε όταν κάποιοι με εύκολο τρόπο υποστηρίζουν ότι χωρίζουμε την Ήπειρο σε Γιάννενα, σε Θεσπρωτία, σε Πρέβεζα και σε Άρτα».

Ειδικά για τις κτιριακές υποδομές των πανεπιστημιακών σχολών Άρτας, υπενθύμισε την από καιρό πρόταση της περιφέρειας Ηπείρου για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, καλώντας τους υπεύθυνους να αναθέσουν την εκτέλεση πραγματογνωμοσύνης στο ΤΕΕ, ώστε να κλείσουν οι εργολαβίες, ώστε «από εκεί και πέρα να βρούμε όλοι μαζί πιστώσεις και να τελειώσουμε αυτά τα κτίρια».

Παρέμβαση της ΛΑ.ΣΥ

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Πρέντζας στην Οικονομική Επιτροπή εξέφρασε την απορία του για το ότι η Αρχιτεκτονική Σχολή αξιοποιείται μόνο για το Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας αλλά όχι για τις μελέτες του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και του Κλειστού της Ξιφασκίας, μελέτες που έχουν δοθεί με απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες συμβούλους.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ