Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ

Τοπικά

Αύξηση στην επιβατική κίνηση σημειώνουν τα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ενόψει των εορτών του Πάσχα, όχι όμως τόσο μεγάλη ώστε να χρειαστεί να γίνουν και έκτακτα δρομολόγια, αν και η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. 

Παρά ταύτα, μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται στην αποθήκη των ασυνόδευτων δεμάτων με πολλές αποστολές να αφορούν δέματα από τα Ιωάννινα προς την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αφορούν πασχαλινά δώρα, τρόφιμα, και φυσικά, αμνοερίφια από το χωριό, για τους συγγενείς που δε θα μπορέσουν να συναντηθούν λόγω των περιορισμών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγ. Γκίκας, λόγω του περιορισμού στον ανώτατο αριθμό των επιβατών, σε κάθε δρομολόγιο, έχουν προστεθεί και κάποια ακόμη την ημέρα, κυρίως από και προς την Αθήνα. 

 

Πιστώθηκε η οικονομική ενίσχυση 

 

Θετική εξέλιξη για τα ΚΤΕΛ της χώρας, αστικά και υπεραστικά, το γεγονός πως πιστώθηκαν στα ταμεία τους τα χρήματα που αφορούν στην κάλυψη των απωλειών λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης και της μείωσης του αριθμού των θέσεων σε κάθε λεωφορείο, δίνοντας μία μικρή αλλά σημαντική ανάσα στις εταιρείες συγκοινωνιών. 

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν μόνο στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου του 2020 και ήδη η Ομοσπονδία έχει υποβάλλει το αίτημα χορήγησης ανάλογης ενίσχυσης και για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου για το 2020, με το προβλεπόμενο ποσό να φτάνει το 1,8 εκ. ευρώ για κάθε Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

«Το αίτημα έχει ήδη γίνει αποδεκτό και από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το υπουργείο Μεταφορών και μένει να γίνει το ίδιο και από το υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε ο κ. Γκίκας.