Αρωγός στη μάχη κατά της πανδημίας και οι Ένοπλες Δυνάμεις

Τοπικά

Με αναφορές στην ιστορική σημασία της Ηπείρου, η περιοδεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τον μητροπολίτη Ιωαννίνων κκ. Μάξιμο συνάντησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κων. Φλώρος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο και τα Διαπόντια νησιά.
Μάλιστα, ο Φλώρος στις συζητήσεις που είχε τόσο με τον κ. Ελισάφ, όσο και με τον κ. Καχριμάνη, αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της Ηπείρου και δη της 8ης Μεραρχίας, έστω κι αν σήμερα αποτελεί έναν σχηματισμό του Στρατού Ξηράς σε επίπεδο Ταξιαρχίας.

Η συνάντηση με τον δήμαρχο έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και έδωσε τη δυνατότητα να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε δήλωσή του ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά και η τιμή που βρίσκομαι στην πόλη των Ιωαννίνων όπου εδρεύει η 8η Ταξιαρχία. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ κοντά με την κοινωνία και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθούμε τους συμπατριώτες μας. Βασικό πεδίο που μας απασχολεί αυτό το διάστημα είναι ο εμβολιασμός και η αντιμετώπιση του Covid-19. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, με την βοήθεια όλων των παραγόντων της πολιτείας θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε απ΄ αυτό το βάσανο και να προχωρήσουμε μπροστά. Οι ένοπλες δυνάμεις με την δραστηριότητα και τις δράσεις τους εξασφαλίζουν την εδαφική κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία και εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας συμβάλλοντας στην ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».

Η συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Έπειτα, τον κ. Φλώρο, που συνοδευόταν από τον Διοικητή Α’ Στρατιάς Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα και τον Διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας Χρήστο Σιόρεντα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο κ. Καχριμάνης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ο Περιφερειάρχης έδωσε στους επισκέπτες τις τελευταίες εκδόσεις της Περιφέρειας, που είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων να ενισχύσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας με την παροχή βοήθειας στο μέτρο του δυνατού, στους εμβολιασμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Θερμή υποδοχή και στη Μητρόπολη

Τέλος, τους άρρηκτους δεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με την περιοχή της Ηπείρου και δη με την περιοχή των Ιωαννίνων, έδρα της ιστορικής 8ης Μεραρχίας, είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει κατά την επίσκεψή του το πρωί της Τρίτης στο μητροπολιτικό μέγαρο της πόλης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φλώρος, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε επισκεφθεί το στρατηγείο της 8ης Ταξιαρχίας όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης, δίνοντας παράλληλα και κατευθύνσεις, στη συνείδηση όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ήταν και παραμένει η 8η Μεραρχία. «Η Ήπειρος δεν αντιμετωπίζει κάποια απειλή, όπως η ανατολική Ελλάδα, αλλά είναι ένας χώρος ιστορικός, με τεράστια απήχηση για την ιστορικότητά της στο στράτευμα. Επίσης όμως και η κοινωνία είναι στενά συνδεδεμένη με τον Στρατό Ξηράς και γενικότερα με τις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στην αντιφώνησή του ο μητροπολίτης Ιωαννίνων στάθηκε στην άριστη συνεργασία με την 8η Ταξιαρχία όπου και όταν χρειάστηκε και πρόσθεσε, πως οι πολίτες και η κοινωνία έχουν να αντλήσουν από το πνευματικό παράδειγμα των Ενόπλων Δυνάμεων, την πειθαρχία και την άσκηση. «Αυτό που μας παρουσίασε ο αρχηγός του στρατεύματος στη χώρα είναι οι νέες πρωτοβουλίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση των συνεργασιών τους, τις τακτικές και συνεχείς ασκήσεις, που διατηρούν σε αυξημένη ετοιμότητα τη δύναμη αποτροπής και ισχύος που διαθέτουν. Άλλωστε κανείς στην Ελλάδα δε θέλει τον πόλεμο, όμως η χώρα ενισχύει συνεχώς την αποτρεπτική της δυνατότητα και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση», ανέφερε λίγο αργότερα ο κ. Μάξιμος.