Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης

Τοπικά

Αρνητικά επέστρεψαν τα πρώτα αποτελέσματα από τα τεστ ανίχνευσης του νέου κορωναϊού που έγιναν σε άτομα από το επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας που νόσησε πρόσφατα στα Γιάννενα.
Αυτό δημιουργεί μια αισιοδοξία μεν αλλά υπολείπονται ακόμη τα αποτελέσματα των αναλύσεων και σε άλλα δείγματα που αναμενόταν να βγουν μέχρι χθες το απόγευμα ενώ σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πρόκειται να κάνει λήψεις άλλων 20 δειγμάτων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Ιωαννίνων Άγγελος Νάτσικας σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα δεν έκρυψε τον προβληματισμό και την ανησυχία των συναδέλφων του στην υπηρεσία για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση ανεξάρτητα από το ότι τα πρώτα δείγματα έχουν βγει αρνητικά.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σήμερα Τετάρτη το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα λάβει δείγματα από 20 άτομα, η επιλογή των οποίων όμως είναι άγνωστο πως θα γίνει, ενώ την περασμένη Τετάρτη στους ίδιους χώρους που κινήθηκε η ασθενής στην υπηρεσία υπολογίζεται, ότι βρισκόταν περισσότερα από 70 άτομα.
«Είναι θετικό, ότι τα πρώτα δείγματα βγήκαν αρνητικά όμως περιμένουμε και τα επόμενα για να είμαστε περισσότερο ήρεμοι. Υπάρχει ένας προβληματισμός γιατί δεν ξέρουμε τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή των ατόμων που θα δώσουν δείγμα, αφού άτυπα μας έχουν πει ότι αν δεν υπάρχουν συμπτώματα δε θα γίνει έλεγχος. Όσοι είχαν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα βρίσκονται στο σπίτι και περιμένουν οδηγίες», ανέφερε ο κ. Νάτσικας.

Δύσκολη η εξυπηρέτηση

Σε κάθε περίπτωση όμως, η εικόνα πάντως στη ΔΟΥ Ιωαννίνων αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς και τη Δευτέρα αλλά κυρίως την Τρίτη ήταν μάλλον απογοητευτική, αφού πολλοί πολίτες επέλεξαν να προσέλθουν αυτοπροσώπως για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, χωρίς να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που τους παρέχονται για να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο.
«Υπάρχουν εντάσεις γιατί ο κόσμος πρέπει να μείνει στην αναμονή, γιατί υπάρχουν κάποιοι που δεν τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα πρόληψης και η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη εξαιτίας του ότι λείπουν και αρκετοί υπάλληλοι λόγω των αδειών», ανέφερε ο κ. Νάτσικας.

Στο ΠΓΝΙ ένας ηλικιωμένος

Τέλος, από χθες το πρωί νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ ένας ηλικιωμένος άνδρας από τη γειτονική Αλβανία που πέρασε τα σύνορα έχοντας ήδη κάποια συμπτώματα, τα οποία έγιναν περισσότερο σοβαρά και γι’ αυτό διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα πρόσωπα που τον συνόδευαν στο ταξίδι του, όπως και στον οδηγό του ταξί, που έχει εντοπιστεί στην Αθήνα και του έχει συσταθεί να παραμείνει σε περιορισμό και να κάνει το τεστ.