Αρκετά τα προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Τοπικά

Προβλήματα- κυρίως στο παραλίμνιο μέτωπο, προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν την Τετάρτη το βράδυ αλλά και την Πέμπτη το πρωί με μικρότερη ευτυχώς ένταση!

Τα προβλήματα επικεντρώθηκαν στο παραλίμνιο και ειδικά στην περιοχή του Μώλου. Τραπέζια, καρέκλες αλλά και ομπρέλες σκίασης που ανήκουν σε καταστήματα εστίασης της περιοχής, παρασύρθηκαν από τον αέρα και καταστράφηκαν.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα προκλήθηκε από τις πτώσεις δέντρων αλλά και τα σπασμένα κλαδιά που συνεργεία του δήμου μάζευαν την Πέμπτη το πρωί.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος ρωτήθηκε για την  γενική εικόνα λέγοντας ότι πέραν των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί στο παραλίμνιο μέτωπο, ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρότερα ζητήματα από την ένταση του ανέμου.

Την ίδια ώρα γίνεται κάτι περισσότερο από ορατό το μεγάλο πρόβλημα από την κλιματική αλλαγή. Το μπουρίνι που έπληξε τα Γιάννενα την Τρίτη, ο αέρας που σάρωσε τα πάντα την Τετάρτη είναι αφενός δείγμα αστάθειας και αφετέρου απόδειξη των σοβαρών αλλαγών που υπάρχουν πια στα καιρικά μοντέλα.

Ο κ. Μαυρογιώργος υπογράμμισε ότι χρειάζεται να υπάρχει εγρήγορση και προσοχή από όλους: υπηρεσίες και πολίτες καθώς είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτεί πρώτα η ανθρώπινη ζωή και έπειτα οι περιουσίες των πολιτών.

«Δυστυχώς οι προβλέψεις για την περιοχή μας σε ένα ποσοστό της τάξης του 80% δεν είναι καλές. Δεν υπήρχε πρόβλεψη ούτε για το μπουρίνι αλλά ούτε και για τον αέρα. Ωστόσο, ευτυχώς δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα» τόνισε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας καλώντας όλους να λαμβάνουν τα μέτρα και να ακολουθούν τα όσα κατά καιρούς συμβουλεύει η Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς ρωτήθηκε για την κατάσταση στην πόλη λέγοντας ότι από πλευράς του Εργοταξίου του δήμου Ιωαννιτών γίνονται προσπάθειες για να μαζευτούν κλαδιά, φύλλα αλλά και ό,τι άλλο έχει παρασυρθεί από τον ισχυρό αέρα που σάρωσε το λεκανοπέδιο.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ