ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ -«Κανείς δε θέλει να κόβει δέντρα»

Τοπικά

«Προχωρήσαμε στην απομάκρυνση τεσσάρων δέντρων (είδος τραχείας πεύκης) στην περιοχή του Άλσους, ενώ ανάλογες ενέργειες κάναμε στο Γηροκομείο και στο πάρκο Μπέγκα.

Απαντήσεις αναφορικά με την κοπή δέντρων σε τρεις περιοχές της πόλης: Άλσος, Γηροκομείο και πάρκο Μπέγκα, αλλά και σε όσα αφορούν τον αριθμό των εργαζομένων που έχει ο δήμος Ιωαννιτών έχει μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας, έδωσε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Εργοταξίου κ. Αριστείδης Παππάς.

Αναφορικά με τα δέντρα που κόπηκαν, εξήγησε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών μιας και τα δέντρα είχαν καταστεί επικίνδυνα εξαιτίας της έντονης κλίσης αλλά και της ηλικίας τους. Μάλιστα, επεσήμανε ότι όλα τα δέντρα που κόπηκαν θα αντικατασταθούν με άλλα όπως συμβαίνει, δηλαδή, πάντα!

«Προχωρήσαμε στην απομάκρυνση τεσσάρων δέντρων (είδος τραχείας πεύκης) στην περιοχή του Άλσους, ενώ ανάλογες ενέργειες κάναμε στο Γηροκομείο και στο πάρκο Μπέγκα. Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία καθώς από τους αρμόδιους κρίθηκε απαραίτητη η κοπή λόγω του μεγέθους, της ηλικίας και της έντονης κλίσης που παρουσίαζαν. Το Τμήμα Πρασίνου έκρινε ότι είχαν καταστεί επικίνδυνα καθώς βρισκόταν πλησίον της παιδικής χαράς και του παιδικού σταθμού. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα δέντρα θα αντικατασταθούν με παρόμοια κωνοφόρα είδη ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για επιπλέον φύτευση στο Άλσος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απάντηση για τον αριθμό εργαζομένων

Ο κ. Παππάς δίνοντας μια απάντηση στα όσα ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση ο κ. Γιωτίτσας,  εξήγησε ότι ο αριθμός εργαζομένων που ήρθε μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας είναι 185 άτομα για όλο το Δήμο εκ των οποίων τα 77 απορροφήθηκαν σε τομείς της δικής του αρμοδιότητας. «Λέω λοιπόν ότι δεν πήραμε 400 άτομα όπως ειπώθηκε από τον κ. Γιωτίτσα που φαντάζομαι έκανε αυτή τη δήλωση για λόγους εντυπωσιασμού», είπε

Αναφορικά με την καθυστέρηση στην προμήθεια υλικών, είπε ότι αυτή οφείλεται στην αλλαγή των οικονομικών συνθηκών που άλλαξαν και τους όρους και αυτό προκάλεσε αλυσιδωτά προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή

Τα δυο τραγικά συμβάντα με εργαζόμενους στην αποκομιδή που συνέβησαν προ ημερών σε άλλες περιοχές της χώρας έφεραν στο προσκήνιο την δυσκολία αυτής της εργασίας και την ανάγκη λήψης και εφαρμογής όλων των όρων προστασίας.

Ο κ. Παππάς ερωτηθείς διατύπωσε την λύπη του για τα δύο αυτά συμβάντα ενώ είπε ότι από πλευράς του δήμου λαμβάνονται όλα τα μέτρα και δίνονται τα απαραίτητα είδη ατομικής προστασίας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ