Αποτελεσματική η φύλαξη της υπαίθρου

Τοπικά

Σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Πολιτική Προστασία και οι εθελοντές τόσο στην Ήπειρο όσο και στην υπόλοιπη χώρα, με δεδομένο πως συνεχίζουν να επικρατούν καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση πυρκαγιών. 

Η από κοινού φύλαξη σε ευαίσθητα σημεία της υπαίθρου αλλά και σε αλσύλλια στον αστικό ιστό συνεχίζεται με καλά αποτελέσματα, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη να ζητά να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι οι καιρικές συνθήκες να επιτρέψουν μια παύση του συναγερμού. 

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιών στην Ήπειρο το τελευταίο διάστημα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν σχεδόν στην έναρξή τους, χωρίς να προλάβουν να αποκτήσουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλος τους φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

 

Ελλιπής η υδροδότηση

 

Παρά ταύτα, ο κ. Καχριμάνης στάθηκε και σε πολλά προβλήματα που εντοπίστηκαν ή προέκυψαν στην πορεία της αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, σε διάφορες περιοχές, με την έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού.

«Υπάρχουν παράπονα σε διάφορες περιοχές και για την υδροδότηση αλλά και για την επάρκεια του νερού για το ζωικό κεφάλαιο. Όπου υπάρχουν υδρομαστεύσεις οφείλουν να τις συντηρούν οι δήμοι και να μην ανακαλύπτουν τα προβλήματα την ώρα της μάχης. Ακόμη και τις ομβροδεξαμενές όπου υπάρχουν, πρέπει να τις έχουν λειτουργικές, όχι μόνο για τις ανάγκες του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και για τις έκτακτες συνθήκες και καταστάσεις. Από αυτές άλλωστε μπορεί να πάρει νερό ένα ελικόπτερο και να σβήσει μία φωτιά πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε σημαντική και εκ των προτέρων επιτυχημένη την απόφαση του Πρωθυπουργού να ορίσει ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Εύβοιας τον Στ. Μπένο. «Είμαι ένας άνθρωπος που δέχθηκα την ευεργεσία του στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, με τις Πολιτιστικές Διαδρομές και την αναστήλωσή τους στις οποίες έπαιξαν τεράστιο ρόλο οι μελέτες και οι πρωτοβουλίες του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ. Είμαι σίγουρος, ότι θα τα καταφέρει και στο ρόλο που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.