Απαντήσεις υπάρχουν, νερό δε φτάνει στις βρύσες…

Τοπικά

Επιμένει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ ότι η βασική αιτία των προβλημάτων υδροδότησης είναι το πότισμα

Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση σε θεωρητικό όμως επίπεδο, για τα προβλήματα στην υδροδότηση του λεκανοπεδίου, το δημοτικό συμβούλιο προσπέρασε θα έλεγε κάποιος σχεδόν ανέφελα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες κάτοικοι πολλών περιοχών του δήμου, κυρίως στη ΔΕ Παμβώτιδας και στα ψηλά σημεία του Κατσικά, της Νέας Ζωής, των Καρδαμιτσίων και στα Μέλανδρα.

Αφορμή για τη συζήτηση και τις απαντήσεις που δόθηκαν στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στάθηκε η παρέμβαση της κας Καλογιάννη στην αρχή της συνεδρίασης, που χαρακτήρισε ως «τοπικό έθιμο» τα προβλήματα στην υδροδότηση πολλών περιοχών του δήμου, σημειώνοντας πως η επίλυση των σύνθετων προβλημάτων για τον τρόπο τροφοδοσίας και διανομής του συστήματος ύδρευσης και άρδευσης του λεκανοπεδίου, για επάρκεια σε ποσότητα και για ποιοτικό νερό, καθίσταται περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επιτακτική.

Η κα Καλογιάννη ρώτησε αν είναι ικανές και επαρκείς οι αντλούμενες ποσότητες νερού για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του δήμου. Επίσης, ζήτησε ενημέρωση για το αν έχει παραληφθεί η νέα μελέτη για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ και τέλος εξέφρασε τον προβληματισμό της για το εάν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον από τη διαδικασία δημοπράτησης που επιλέχθηκε για το έργο αποκατάστασης βασικών υποδομών λυμάτων και την κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης ιλύος.

Επίσης, ο Χρ. Πατσούρας ζήτησε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ για τα πολλά προβλήματα υδροδότησης στα όρια του δήμου, με τον κ. Μπαρτζώκα να απαντά στη συνέχεια επί των ερωτημάτων που τέθηκαν.

Σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας ανέφερε ότι σε καθημερινή βάση αντλούνται 6.500 κυβικά νερού όταν οι ανάγκες έχουν υπολογιστεί στο μισό.

Αυτό, όπως είπε ο κ. Μπαρτζώκας, δείχνει ότι μεγάλες ποσότητες νερού χρησιμοποιούνται για πότισμα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ορισμένα σημεία και οικισμοί αντιμετωπίζουν συχνές διακοπές.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης έκανε γνωστό ότι έχει κινηθεί η διαδικασία για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων ενώ σημείωσε ότι η επιχείρηση ολοκλήρωσε την μελέτη για την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.

Ο κ. Μπαρτζώκας επανέλαβε ότι το προσωπικό της επιχείρησης δεν επαρκεί ωστόσο δεσμεύεται από τα μνημονιακά μέτρα και δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ