Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των ξενοδοχείων -Ενδεχόμενο για παρατεταμένο λουκέτο στα καταλύματα των ορεινών περιοχών

Τοπικά

Από την 1η Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, όπως ανέφερε ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στ. Σιούτης, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει από συναδέλφους του, μέλη της Ένωσης.
Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, ο κ. Σιούτης παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία επί των προβλέψεων, που δημιουργούν νέες και αυστηρές υποχρεώσεις για τη λειτουργία των ξενοδοχείων στη χώρα από την 1η Ιουνίου, καθώς θα πρέπει να εφαρμόζονται υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο έχει η ενημέρωση – πληροφόρηση της Ένωσης για τα ξενοδοχεία της πόλης και τι αυτά θα κάνουν από την 1η Ιουνίου. Παρά τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών για μεγάλα ξενοδοχεία που ίσως θα καθυστερήσουν να επαναλειτουργήσουν, ο κ. Σιούτης τόνισε, ότι στο σύνολό τους τα ξενοδοχεία της πόλης θα λειτουργήσουν και πάλι. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιος, ότι αυτό θα ισχύσει και για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα στον ορεινό όγκο, αφού η επαναλειτουργία τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις κρατήσεις που θα προκύψουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, για την περίοδο μετά το άνοιγμα των συνόρων. Το ενδιαφέρον βέβαια επικεντρώνεται στους ισραηλινούς και στους κύπριους επισκέπτες σε πρώτη βάση και στη συνέχεια στους επισκέπτες που μπορεί να προτιμήσουν την περιοχή, προερχόμενοι από τις 20 χώρες, που παρουσιάζουν θετικούς επιδημιολογικούς δείκτες, ανάλογους με αυτούς της Ελλάδας.
Ο κ. Σιούτης παράλληλα αναφέρθηκε και στις βασικές υποχρεώσεις για τους ξενοδόχους, αναφορικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μέσα στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, τονίζοντας, πως είναι μία δύσκολη αλλά απαραίτητη εξίσωση για τους επαγγελματίες του κλάδου, εκφράζοντας ωστόσο συγκρατημένη αισιοδοξία για το πώς αυτοί τελικά θα ανταποκριθούν και θα τα εφαρμόσουν.