Άνοιξε η Εγνατία για τα βαρέα οχήματα

Τοπικά

Έχει ξεπεράσει τους 60 πόντους το ύψος του χιονιού σε ορεινές περιοχές του Ν. Ιωαννίνων

Έχει ξεπεράσει τους 60 πόντους το ύψος του χιονιού στα ορεινά του Μετσόβου, του Ζαγορίου, της Κόνιτσας και των Τζουμέρκων, με τη σφοδρή χιονόπτωση που ξεκίνησε τις νυχτερινές ώρες και συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της μέρας, με αυξομειώσεις στην ένταση.

Από τα ξημερώματα 19 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και άλλα των δήμων κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο για τον αποχιονισμό ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Εγνατία οδό απαγορεύτηκε από το βράδυ της Κυριακής η διέλευση βαρέων οχημάτων, για προληπτικούς λόγους, με συνέπεια να σχηματιστούν «ουρές» χιλιομέτρων πριν τα διόδια Δροσοχωρίου.

Ωστόσο, σταδιακά και μετά τις 11 το πρωί, δόθηκε σε κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος και για τα φορτηγά με την επισήμανση, ότι θα πρέπει να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες για να τους επιτραπεί η διέλευση.

Το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να εμφανίζει τάση υποχώρησης από το απόγευμα της Κυριακής και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια προβλέπεται συνέχεια με χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.