Ανοικτή σε συνεργασία η Περιφέρεια για τα σκουπίδια

Τοπικά

Την διάθεση του για συνεργασία με τη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων έδειξε με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης

Την διάθεση του για συνεργασία με τη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων έδειξε με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, χωρίς να είναι διατεθειμένος την ίδια στιγμή, να κάνει πίσω σε οτιδήποτε σχετίζεται με την τήρηση της προγραμματικής σύμβασης με τη Μονάδα στο Ελευθεροχώρι ή πολύ περισσότερο, παρασκηνιακές διαδικασίες και μεθοδεύσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με το έγγραφο που απέστειλε την Τετάρτη στον ΑΣΔΑ, με αφορμή την αλληλογραφία και τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της διοίκησης και του δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Καχριμάνης είπε πως προφανώς κάτι δεν έχει γίνει σωστά και αυτό προκύπτει μέσα από τους ελέγχους και την κατάσταση που αντιμετωπίζει καθημερινά η περιφέρεια.

«Εγώ είμαι ανοιχτός να συνεργαστούμε και να λύσουμε όλα τα θέματα, αλλά δεν ανέχομαι άλλα να λέμε μπροστά και άλλα να γίνονται από πίσω», τόνισε αναφορικά με την παρέμβαση της περιφέρειας στη διαμάχη των τελευταίων ημερών μεταξύ ΑΣΔΑ και δήμου Ιωαννιτών.

Η περιφέρεια μάλιστα στο έγγραφό της κάνει λόγο ακόμη και για φορολογικές παραβάσεις τις οποίες έχει κάνει η διοίκηση του Συνδέσμου εν αγνοία της περιφέρειας για το διάστημα που εκτελούσε την μεταφορά του υπολείμματος.«Μερικές φορές ψάχνουμε τους ντορούς, ενώ έχουμε τον λύκο μπροστά μας. Όταν η μεταφορά γινόταν με μία τιμή και εμείς πληρώνουμε τώρα τα μισά, όλα τα άλλα δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Θεωρώ ότι κάποια θέματα είναι απλά, αλλά περιπλέκονται χωρίς σκέψη», σημείωσε.

Επανέλαβε τέλος σχετικά με την αρμοδιότητα του Συνδέσμου και της αυτοδιοίκησης σχετικά με το εργοστάσιο, ότι για 27 χρόνια, η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην περιφέρεια Ηπείρου. «Δεν παρέλαβαν ποτέ κανένα εργοστάσιο. Δεν είναι εγωιστικό το θέμα, αλλά δε γίνεται εμείς να έχουμε λύσει όλα τα σημαντικά ζητήματα, όπως οι ΧΑΔΑ, η μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ και κάποιοι άλλοι, να επιδεικνύουν μιζέρια. Μετά από 27 χρόνια θα έχει το δικαίωμα ο πρώτος βαθμός να πει ότι το θέμα έρχεται σε αυτούς», τόνισε.