Αναμένουν και την κοινωφελή για να επισπεύσουν

Τοπικά

Σε ρυθμούς εργασιών το Εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών που προσπαθεί να επισπεύσει τις εργασίες και τα κλαδέματα προκειμένου να προλάβει τον καιρό.

Με τους εργαζόμενους που έχει στο δυναμικό του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς προσπαθεί να οργανώσει τα κλαδέματα σε πολλές περιοχές του λεκανοπέδίου ενώ την ίδια ώρα έγιναν και αρκετές δεντροφυτεύσεις.

Στόχος να ενισχυθεί το πράσινο αλλά και να φροντιστεί το υπάρχον.

Κλαδέματα κάνουν όπως ανέφερε ο κ. Παππάς και πολλοί ιδιώτες. Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα κομμένα κλαδιά που πολλές φορές μένουν για μέρες να ξεραίνονται μέχρι να μαζευτούν λέγοντας ότι κάνουν προσπάθεια για να καθαρίζουν τα σημεία που εναποθέτουν οι πολίτες τα κλαδέματα «ζητούμε από τους πολίτες να ειδοποιούν ώστε να μπορέσουμε σε συνεργασία να καθαρίζουμε τα σημεία που κλείνουν τα κομμένα κλαδιά».

Φυτεύτηκε το παραλίμνιο

Την ίδια ώρα στην παραλίμνια ζώνη όπου είχαν γίνει οι παρεμβάσεις και οι κοπές των πλάτάνων, οι μεταφυτεύσεις έχουν ολοκληρωθεί ενώ το επόμενο διάστημα και μόλις δοθεί «πράσινο φως» από τους γεωπόνους θα προχωρήσουν και στην απομάκρυνση των ξερών κορμών που έχουν απομείνει.

«Έχουμε αντικαταστήσει τους πλατάνους με σφενδάμους και άλλα είδη που μας έχουν συστήσει οι ειδικοί» λέει ο κ. Παππάς.

Προσεχώς… μετακόμιση του εργοταξίου

Στο μεταξύ, ο χρόνος τρέχει και μαζί και οι διαδικασίες για την μετακόμιση του Εργοταξίου σε χώρο που ανήκε στο δήμο Ανατολής. Πρόκειται για έκταση που αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο το θέμα της μεταφοράς του Εργοταξίου απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες και είναι προτεραιότητα «προχωρούν οι διαδικασίες καθώς πρέπει να αφήσουμε τον συγκεκριμένο χώρο που δεν είναι δικής μας ιδιοκτησίας και είναι κοντά στη λίμνη».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ