ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ -Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές

Τοπικά

Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που εργάζονται στις προσφυγικές δομές ζητούν με ανακοίνωσή τους τόσο το  Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία όσο και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στον ΕΟΔΥ που εργάζονται στις προσφυγικές δομές και της περιοχής μας και βρίσκονται σε 3ημερή απεργία από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού στήριξαν το αίτημα για την άμεση καταβολή των απλήρωτων δεδουλευμένων από το Νοέμβρη του 2021 ενώ ζήτησαν την μετατροπή των συμβάσεών  σε αορίστου χρόνου, όπως και την πλήρη κάλυψη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, αναλώσιμα κ.λπ. ώστε να μπορούν απερίσπαστα να κάνουν τη δουλειά τους.

«Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές, καταγγέλλουν ότι αντί να ικανοποιηθεί το αίτημά τους και να συνεχιστεί η καταβολή του επιπλέον μισθού που λαμβάνουν ως τώρα, λόγω των ειδικών συνθηκών της δουλειάς τους, τώρα γίνεται νόμος η περικοπή μέσω μιας δήθεν ερμηνευτικής διάταξης. Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία καλεί όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες σχετικά με το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, ενωμένοι να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και συνθήκες εργασίας που να εξασφαλίζουν την βελτίωση και της ζωής των προσφύγων- μεταναστών» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ