Ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη

Τοπικά

Σήμερα από τον Δήμο Ιωαννιτών

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Μ. Ελισάφ και αντιπροσωπεία των παρατάξεων τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λίγο μετά τη Δοξολογία στην Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Τον Παναγιότατο συνόδευε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και η Πατριαρχική Συνοδεία.

Το βράδυ της Τρίτης, ο δήμος Ιωαννιτών θα ανακηρύξει τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως Επίτιμο Δημότη της πόλης, σε μία από τις κεντρικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στα Ιωάννινα. Ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ τόνισε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας και τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη αξία να ακούμε τις παραινέσεις και τις συμβουλές του.

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά που υποδεχθήκαμε στο δημαρχείο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην πόλη μας τις μέρες αυτές. Η παρουσία του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι μία προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας και χρειαζόμαστε την παρουσία του, την συμβουλή του και την ευλογία του σε μία κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα» ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ