Αλληλεγγύη και βοήθεια στον γειτονικό λαό

Τοπικά

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς από την Περιφέρεια Ηπείρου

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την γειτονική Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές και στη Συρία. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 4.365. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 10.000 νεκρούς.

Η αγωνία για τους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, μεγαλώνει ενώ στα χαλάσματα τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να εντοπίσουν ζωντανούς και να τους απεγκλωβίσουν. Κάθε φορά που τα σωστικά συνεργεία βγάζουν κάποιον ζωντανό η ελπίδα αναζωπυρώνεται.

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στέκεται στο πλευρό του τουρκικού λαού αποστέλλοντας βοήθεια με C-130, επίλεκτης ομάδας ΕΜΑΚ.

Αλληλεγγύη από τους Ηπειρώτες

Ήδη, σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ξεκινήσει να συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης. Ανάμεσα σε αυτές της περιοχές και η Ήπειρος. Η προϊστάμενη της υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη ρωτήθηκε για την συλλογή ειδών.

Όπως είπε  το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενεργοποιείται και πάλι και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

«Με γνώμονα την ανθρώπινη αλληλεγγύη, καλούμε όλους τους πολίτες της Ηπείρου να συμμετέχουν σε αυτή μας την προσπάθεια τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Η χώρα μας έχει αποδείξει με πράξεις κοινωνικής ευθύνης  τον αλτρουισμό της και έχει υπηρετήσει πιστά τα ιδεώδη του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τις γειτονικές μας χώρες, καλούμαστε για άλλη μια φορά να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στις τεράστιες ανάγκες των πληγέντων για επιβίωση».

Η συλλογή των ειδών ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη 8  Φεβρουαρίου  (ώρες 9.00 π.μ. έως 13.00μ.μ.) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

-Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.

-Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  οδός Κοσμά Αιτωλού 10.

-Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18

-Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,

Περδικάρη 1.

 

Τα είδη που είναι απαραίτητα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι τα κάτωθι :

– Κλινοσκεπάσματα

– Παπλώματα

– Κουβέρτες

– Σεντόνια

-Μαξιλάρια

– Πετσέτες

Χειμερινά ρούχα

– Μπουφάν

– Μάλλινα πουλόβερ κλπ.

 

Τρόφιμα ( μακράς διαρκείας)

– Παιδικές Τροφές (κρέμες-γάλα)

– Γάλα μακράς διαρκείας

– Χυμοί μακράς διαρκείας

– Αρτοσκευάσματα (παξιμάδια- φρυγανιές-μπισκότα-κουλουράκια)

– Διάφορα τυποποιημένα γλυκίσματα-σνάκ

– Δημητριακά

– Κονσέρβες

– Μαρμελάδες- μέλι

– Ζάχαρη

 

Είδη Ατομικής Υγιεινής

– Χαρτί υγείας-ρολό κουζίνας

– Βρεφικές πάνες

– Μωρομάντηλα

– Σερβιέτες

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ