ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ – «Η Ήπειρος διανύει τη δική της ελπιδοφόρο πορεία»

Τοπικά
  • Ευχές με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις στέλνει στο εορταστικό μήνυμά του ο Περιφερειάρχης

Κοινωνική αλλά και πολιτική χροιά έχουν οι ευχές που έστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης μέσω του πασχαλινού του μηνύματος. Το Πάσχα, με τους ιδιαίτερους συμβολισμούς του, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να ανοίξουν άλλα ζητήματα, όπως είναι μια συμβολική αναγέννηση.
Έτσι λοιπόν, ο κ. Καχριμάνης αναφέρει ότι το Πάσχα διδάσκει πως πάντα θα λάμπει η αλήθεια, ό,τι και αν έχει προηγηθεί, τόσο στην πολιτική, όσο και στην κοινωνική ζωή. Σημειώνει ακόμα πως πλέον η Ήπειρος είναι σε θέση να δείξει πως μπαίνει σε μια περίοδο ανάπτυξης και εξωστρέφειας, αφήνοντας πίσω της τις ελλείψεις που είχε στο παρελθόν σε βασικούς τομείς, όπως είναι οι υποδομές για παράδειγμα. Δεν παραλείπει ακόμα να δώσει κι ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.
Αναλυτικά ο Περιφερειάρχης αναφέρει: «Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα. Την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης. Τη γιορτή που μας οπλίζει με δύναμη, μας διδάσκει υπομονή και καρτερία, μας προσφέρει ελπίδα.
Η Ανάσταση του Χριστού, έρχεται μετά την κορύφωση του Θείου Δράματος. Της άδικης καταδίκης και της Σταυρικής του θυσίας.
Τα μηνύματα εδώ και δύο χιλιετίες παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα. Τα ψέματα, οι άδικες επιθέσεις, οι συκοφαντίες, τελικά καταρρέουν μπροστά στο φως της Αληθείας.Από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε στην πολιτική, ούτε στην κοινωνική ζωή.
Υποδεχόμαστε σήμερα τους χιλιάδες Ηπειρώτες απόδημους και επισκέπτες -φίλους της Ηπείρου, λέγοντας τους, πως η Ήπειρος διανύει τη δική της ελπιδοφόρο πορεία. Άφησε πίσω της μια μακρά περίοδο υστέρησης σε υποδομές και σταθερά αποκτά δυναμική ανάπτυξης και εξωστρέφειας .
Σήμερα οι καμπάνες της Ανάστασης μας καλούν να ανοίξουμε τις καρδιές μας. Να αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα όλους αυτούς που υποφέρουν από την κρίση.
Η σκέψη μας στρέφεται στους ανήμπορους, στους άνεργους, σε όσους νοσηλεύονται, στους κοινωνικά αποκλεισμένους, στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ήπειρο.
Σε όλους εκείνους που βιώνουν καθημερινά τα δικά τους πάθη.
Ας έχουν πάντα υπόψη το Αναστάσιμο μήνυμα: Μετά τα Πάθη ακολουθεί η Ανάσταση, η συλλογική, αλλά και η ατομική.
Το Πάσχα είναι η γιορτή της Αγάπης και της Αλληλεγγύης. Ας την κάνουμε πράξη κάθε μέρα, κάθε ώρα.
Εύχομαι η Ανάσταση του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές μας, να δύναμη ώστε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες της ζωής και να μας δείχνει την πορεία για μια δίκαιη κοινωνία.»

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ