828 μαθητές και 161 εκπαιδευτικοί της Ηπείρου απόντες

Τοπικά

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα σχολεία όλης της χώρας

Επανεκκίνηση της εκπαίδευσης είχαμε χθες, Δευτέρα, σε όλη την επικράτεια, με πολύ άγχος για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, παρά τους αυξημένους ελέγχους πριν από το πρώτο κουδούνι του 2022.

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας, είχαν ανιχνευθεί, μέσω self test, πάνω από 15.500 θετικοί στον ιό μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Στην Ήπειρο 828 μαθητές επί του συνόλου των 41.000 περίπου δεν επέστρεψαν στα θρανία καθώς βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, ενώ την ίδια ώρα συνολικά 161 εκπαιδευτικοί επί του συνόλου των 5.832,έμειναν εκτός αιθουσών σε όλη την Ήπειρο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανήκουν τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός θετικών κρουσμάτων προέρχεται από το νομό Ιωαννίνων.

Σε εγρήγορση όλο το σαββατοκύριακο

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης μιλώντας για την κατάσταση έδωσε την εικόνα όλης της προετοιμασίας που υπήρξε από το Σαββατοκύριακο προκειμένου να υπάρχει ομαλή επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.

Όπως ανέφερε, όλο το σαββατοκύριακο υπήρχε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας ενώ η περιφερειακή διεύθυνση είχε στην διάθεσή της self test -2.220 για την πρωτοβάθμια και 1900 τεστ για την  δευτεροβάθμια.

Έχοντας αυτόν τον αριθμό self test υπήρξε μια ασφάλεια καθώς είχαν κληθεί οι διευθυντές να πάρουν ικανό αριθμό και να έχουν στα σχολεία προκειμένου να δώσουν στους γονείς τεστ και να κάνουν τον έλεγχο τα παιδιά πριν μπουν στις σχολικές μονάδες.

«Τα τεστ δόθηκαν και αυτή την στιγμή έχουμε μειωμένα αποθέματα και ήδη έχουν στείλει σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Οι μαθητές πήραν τεστ για να καλύψουν τη Δευτέρα αλλά πρέπει να πάρουν και για τις άλλες ημέρες. Ελπίζουμε το Υπουργείο να κινήσει τις διαδικασίες και να σταλεί ο αριθμός των τεστ που χρειάζονται και για τους επόμενους ελέγχους», υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης.

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα που καλούνται να διαχειριστούν οι περιφερειακές διευθύνσεις, είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών  που νοσούν. «Ήταν αναμενόμενο να έχουμε μεγάλο αριθμό νοσούντων εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας έχουμε 89 εκπαιδευτικούς  στις πρωτοβάθμιες και 105 στην δευτεροβάθμια σε επίπεδο περιφέρειας Ηπείρου. Ήδη στείλαμε τα στοιχεία στο Υπουργείο και ζητάμε να καλυφθούν τα κενά», εξήγησε ο περιφερειακός διευθυντής.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ