Υποψήφιος δήμαρχος εκ νέου ο Νικ. Γκόντας

Πολιτική

«Στηρίζουμε τη δημ. αρχή, αλλά δεν ταυτιζόμαστε» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» 

Την υποψηφιότητά του εκ νέου για το αξίωμα του δημάρχου της πόλης, ανακοίνωσε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Νικ. Γκόντας, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» στον δήμο Ιωαννιτών. Ο κ. Γκόντας σχεδόν τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από τη δημ. αρχή Ελισάφ με την οποία συνεργάστηκε η παράταξή του, «χωρίς να διεκδικήσει ανταλλάγματα, όπως έκαναν άλλοι που είτε τα πήραν είτε δεν τα πήραν», όπως ανέφερε, σε μία μακροσκελή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε επί μακρόν στο έργο της δικής του θητείας και του Αν. Παπασταύρου στον δήμο Ιωαννιτών.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στον Θ. Μπέγκα για τη δική του θητεία στον δήμο, βάζοντάς τον στο ίδιο κάδρο με την Τατ. Καλογιάννη, λέγοντας, ότι «κάποιοι θεωρούν, πως έχουν κληρονομικό δικαίωμα να είναι δήμαρχοι ή υποψήφιοι στον δήμο, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Αρ. Μπαρτζώκας, με τη σαφή διαφοροποίηση της θέσης της παράταξης για όσα συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΙ, τηρώντας μία διαφορετική στάση απέναντι στους εργαζόμενους από αυτήν του προέδρου της επιχείρησης. Ζήτησε μάλιστα να αξιοποιηθεί η δυνατότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τους εργαζόμενους, αντί να περιμένουν όλοι να τελεσιδικήσει μία δικαστική διένεξη, που θα κρατήσει χρόνια.

Ο κ. Γκόντας ακόμη διέψευσε καταρχάς τα σενάρια που τον θέλουν να προχωρά στη διάλυση της παράταξης και της κοινής καθόδου με την παράταξη Ελισάφ, έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ελισάφ σε προσωπικό επίπεδο, για την προσπάθειά του σε δύσκολες συνθήκες να διοικήσει τον δήμο, αλλά δεν επιφύλαξε και ιδιαίτερα θερμά λόγια για το έργο της δημ. αρχής, αναφέροντας μία σειρά προβλημάτων και καθυστερήσεων. Δεσμεύτηκε όμως, ότι θα η παράταξη θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημοτική αρχή, για το καλό της πόλης, που ήταν και ο λόγος της συνεργασίας, αφού ο δήμος κινδύνευε να πέσει σε καθεστώς πλήρους αδυναμίας διοίκησης, λόγω του «εκτρώματος» όπως χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ