Βλέπει άνοδο της Νέας Δημοκρατίας ο Γ. Κύρτσος

Πολιτική

Υπέρ της σταυροδοσίας και με την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκείνη που θα έχει περισσότερους ευρωβουλευτές και παράλληλα θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος από τα Γιάννενα που βρέθηκε στα πλαίσια προεκλογικής περιοδείας ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Ο κ. Κύρτσος υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αυξήσει τη δύναμή της στο ευρωκοινοβούλιο.
Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν και η Ευρωπαϊκή Ένωση κλυδωνίζεται από τις αλλαγές εντός και εκτός των συνόρων της, οι πολίτες πολλών ευρωπαϊκών χωρών διατηρούν επιφυλάξεις για πολλά από όσα γίνονται και αποφασίζονται από τα ευρωπαϊκά όργανα.
Στόχος να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωπαϊκές εκλογές ενώ η Ελλάδα έχει και άλλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει και που σχετίζονται, κυρίως, με το εσωτερικό πολιτικό γίγνεσθαι και με τις αλλαγές που πρέπει να προχωρήσει η χώρα ώστε να αυξήσει τους δείκτες ανάπτυξης και να προσελκύσει επενδύσεις.
Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στα όσα αποκομίζει κατά τη διάρκεια των επισκέψεων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, βρέθηκε εκτός των Ιωαννίνων σε Κοζάνη, Φλώρινα αλλά και στην Άρτα, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων και με πολίτες και «Στόχος μου εξαιτίας και της προηγούμενης ιδιότητάς μου καθώς υπήρξα εκδότης και δημοσιογράφος, να ακούω και να μαθαίνω για τα τοπικά θέματα και προβλήματα», είπε. Βέβαια τα τοπικά θέματα τις περισσότερες φορές δεν διαφοροποιούνται από τα εθνικά προβλήματα. Η ανεργία, ο πρωτογενής τομέας που δεν αναπτύσσεται όσο θα μπορούσε, η υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων και πολλά άλλα, είναι προβλήματα που αφορούν όλη τη χώρα και δεν έχουν τοπική μόνο διάσταση.
Ο κ. Κύρτσος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ευρύτερη περιοχής του έθεσαν θέματα που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την κατάρρευση τιμών του γάλακτος, την εκτόξευση του κόστους της αγροτικής παραγωγής με ακριβότερα καύσιμα.
Ο κ. Κύρτσος ζήτησε από τους εκπροσώπους φορέων που επισκέφθηκε όπως το Επιμελητήριο για παράδειγμα να τους καταθέσουν προτάσεις ώστε να μπορέσει να προωθήσει τα ζητήματα αυτά στο ευρωκοινοβούλιο. «Τους ζήτησα να μου προτάξουν τέσσερα με πέντε θέματα ώστε να μπορέσω να τα προωθήσω» είπε χαρακτηριστικά.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ