ΒΑΣ. ΓΑΡΔΙΚΟΣ -Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δυναμικά

Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δυναμικά και διεκδικεί τον χώρο του.

Η άνοδος των ποσοστών αλλά και η γενική αίσθηση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου αναφέρθηκε διεξοδικά ο γραμματέας της Νομαρχιακής Ιωαννίνων Βασίλης Γαρδίκος ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα στο να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος στην κοινωνία.

Αναφέρθηκε στην αύξηση των ποσοστών και είπε «το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του κατά 40% . Η παράταξη επέστρεψε ως πρωταγωνιστής.

Παρόλο που το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ασύμμετρο πόλεμο από τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα συμφέροντα, δεν κατάφερε απλά να αντέξει, αλλά να επιστρέψει.

Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Στο Νομό μας το ΠΑΣΟΚ αύξησε της δυνάμεις του κατά 55+%, λαμβάνοντας 14,51% από 9,53% στις εκλογές του 2019. Αύξησε τις δυνάμεις του κατά 5000 ψήφους. Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε Πανελλαδικό επίπεδο».

Δημόσιο «ευχαριστώ» στους ψηφοφόρους και στα μέλη του κόμματος που προσπάθησαν και πέτυχαν να «οργώσουν» τον Νομό και να ανεβάσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ  «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν και τίμησαν με την ψήφο τους την πολιτική μας πρόταση. Ευχαριστώ και συγχαίρω τους υποψήφιους βουλευτές και βουλεύτριες για τον εξαιρετικό τους προεκλογικό αγώνα και για την συνεργασία τους. Ευχαριστώ τα μέλη της ΝΕ, της ΝΕΕΑ, της ΚΠΕ και των τοπικών οργανώσεων, τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους, για τις άπειρες ώρες εθελοντικής δουλειάς. Χωρίς όλους αυτούς η προσπάθεια μας να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ εκεί από όπου γεννήθηκε, δηλαδή στις ρίζες της Ελληνικής κοινωνίας, δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Το ισχυρό διψήφιο ποσοστό και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση επετεύχθησαν. Συγχαρητήρια στον σύντροφο Γιάννη Τσίμαρη για την εκλογή του», είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα!

Ο κ. Γαρδίκος στάθηκε και στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες λέγοντας ότι θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή να αγωνίζονται ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ  η αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Να αφήσουμε πίσω τη διχόνοια και την τοξικότητα, να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε μαζί πράξη την Αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο αγώνας μας ενόψει των δεύτερων εκλογών εστιάζει – με την δύναμη των πολιτών- στο να είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, ο στρατηγικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ο χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας με το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που άσκησε. Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταθεί το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη. Εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε ουσιαστικά το κράτος δικαίου και να μειώσουμε τις ανισότητες με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Εκπροσωπούμε τον υπεύθυνο, ρεαλιστικό λόγο. Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυβερνούν χωρίς αντίπαλο και ανεξέλεγκτοι. Γι΄ αυτό και η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί απέναντι της να έχει τον χρυσό χορηγό της. Αυτόν που μπορεί να χρησιμοποιεί ως σκιάχτρο», εξήγησε δίνοντας το γενικό πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσουν μέχρι τις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

«Το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν επιπλέον 220.000 πολίτες, σε 6 περιφέρειες καταγραφήκαμε 2 η δύναμη και μπορούμε στις δεύτερες εκλογές να τις πολλαπλασιάσουμε.

Με τις προτάσεις μας, τις θέσεις μας, το πρόγραμμά μας πορευόμαστε. Με την προγραμματική μας ατζέντα σε μια σειρά ζητημάτων. Με νέο παράδειγμα, με την χώρα στον πυρήνα της ΕΕ – χωρίς παλινωδίες. Αυτά, εν πολλοίς, μας πίστωσαν οι πολίτες, που ενίσχυσαν τα ποσοστά του κόμματός μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε μια συντηρητική φωνή, εμείς έχουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και απέχουμε από τον δημοσιονομικό λαϊκισμό τους.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες. Ξέρουμε και έχουμε προτάσεις για τα προβλήματά τους, που επιδείνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Οι 12 προτεραιότητες για ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη είναι η πολιτική μας πυξίδα. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος», κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ