Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ – «Μάχομαι για να έχει η ΝΔ ένα μεγάλο προβάδισμα»

Πολιτική

Την εκτίμηση ότι οι ευρωεκλογές θα «είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές», εξέφρασε από τα Ιωάννινα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αργά το απόγευμα λίγο πριν την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση, επισήμανε πως «στην εκλογική αναμέτρηση που κυριαρχεί η ευρωκάλπη, θα πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν, να κρίνουν, να συγκρίνουν» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επιλέξουν να ψηφίσουν τη ΝΔ.
Σε ερώτηση σχετική με το πολιτικό κλίμα μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, είπε πως «η εθνική εσωτερική κατάσταση, είναι μία παράμετρος, η οποία θα επηρεάσει πάρα πολύ την ψήφο της ευρωβουλής» ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε: «Αυτή τη φορά όμως πιστεύω, ότι ακριβώς επειδή η Ευρωβουλή έχει πάρα πολλά ζητήματα να κουβεντιάσει και να αποφασίσει, θεωρώ πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν την σκέψη τους και την έννοια τους και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αλλά κυρίως πρέπει να την έχουν και στους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή. Στο Ευρωκοινοβούλιο έχουμε να συζητήσουμε πάρα πολλά ζητήματα. Θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ότι η ψήφος θα είναι βεβαίως και ένα μήνυμα εσωτερικό, αλλά κυρίως θα είναι και ένα μήνυμα μια ψήφος αντιπροσώπευσης των απόψεών τους, των ιδεών τους, στο ευρωκοινοβούλιο.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ρωτήθηκε για το κλίμα διεξαγωγής των εκλογών και ανέφερε πως θεωρεί ότι «πράγματι γίνονται με όρους εθνικών εκλογών, γιατί πράγματι έχουν να στηθούν κάλπες 4 χρόνια». «Οι ευρωεκλογές βέβαια θα κρίνουν το πώς θα πορευτούμε και στις εθνικές εκλογές. Θα είναι ένα πρόκριμα οπωσδήποτε. Και για αυτό ακριβώς, μάχομαι για να έχει η ΝΔ ένα μεγάλο προβάδισμα, μια μεγάλη διαφορά, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εθνικές εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά.