Β. ΓΑΡΔΙΚΟΣ – «Το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ επέστρεψε δυναμικά για να αλλάξει την πολιτική στασιμότητα»

Πολιτική

Ο κ. Γαρδίκος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μακριά από «ψευτοδιλήμματα»

Με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ κι ανατέλλει με τον πράσινο ήλιο» ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στο οποίο και αναφέρθηκε ο Βασίλης Γαρδίκος.

Ο κ. Γαρδίκος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μακριά από «ψευτοδιλήμματα» και έχει «απαντήσεις» και προτάσεις απέναντι στα πολλά και σύνθετα προβλήματα.

Μίλησε για «πίστη και ελπίδα» αλλά και ενθουσιασμό και στάθηκε στις «βαθιές ρίζες του ΠΑΣΟΚ με την  ελληνική κοινωνία και την  αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης βήμα βήμα».

Σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα το ΠΑΣΟΚ έκανε δυναμική επιστροφή «για να αλλάξει την πολιτική στασιμότητα» και να δώσει λύσεις στα κοινωνικά αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί από το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κάλεσμα του Ν. Ανδρουλάκη επιβεβαιώθηκε και στο συνέδριο»

Ο κ. Γαρδίκος δήλωσε ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να φέρει την την νέα αλλαγή ξεκαθαρίζοντας ότι η πόρτα για όσους είχαν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χρόνια «έχει κλείσει οριστικά».

Επικεντρώθηκε στην ενότητα στη διάρκεια του συνεδρίου «εκφράστηκε από την εικόνα των τριών πρώην προέδρων αλλά και από παρατεταμένο χειροκρότημα στο βίντεο για την αείμνηστη Φ. Γεννηματά, που κράτησε όρθια την παράταξη στα δύσκολα, αλλά και την αποθέωση στον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι  «στο ΠΑΣΟΚ επέστρεψαν και όσα στελέχη τηρούσαν στάση αναμονής και τα οποία βρέθηκαν στο συνέδριο.

Λαϊκισμός και ελιτισμός δύο όψεις του ίδιου νομίσματος…

Στο πολιτικό σκέλος υπογράμμισε την είσοδο πολλών νέων ανθρώπων στην ΚΕ λέγοντας  «Πολλοί νέοι άνθρωποι εκλέγονται στη νέα Κ.Ε. Επίσης, πολλοί νέοι άνθρωποι συμμετείχαν, δήλωσαν παρών»  και συνέχισε  λέγοντας «είμαστε στην απέναντι όχθη με αυτούς που μας καλούν  σε μέτωπα της λογικής, ενώ στηρίζουν την ηγεμονία τους στην πλήρη άλωση του κρατικού μηχανισμού και μετατρέπουν τις ευκαιρίες των ευρωπαϊκών πόρων σε ευκαιρίες για λίγους. Ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»..

Κλείνοντας ο κ. Γαρδίκος υπογράμμισε ότι τις προτάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη θα επικοινωνήσουν τα μέλη του κόμματος μέσα από τα περιφερειακά συνέδρια που θα ακολουθήσουν «Η σοσιαλδημοκρατία είναι  η πολιτική μας πρόταση. Σε αυτή την πολιτική βάση συζητούμε. Με το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας, θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό και θα διεκδικήσουμε την ψήφο του. Δεν μπαίνουμε σε ψευτοδιλήμματα. Εμάς μας αφορούν τα έντονα προβλήματα των πολιτών και οι πολιτικές που δίνουνε λύσεις. Δε μας αφορούν όσοι αγνοούν τα προβλήματα και δε δίνουν λύσεις. Όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, απλά αλλάζουν την ατζέντα για λόγους εντυπώσεων. Στα ψευτοδιλήμματα του παρελθόντος “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, απαντήσαμε ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο και δυνατό».

Στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε. θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας και το Πολιτικό Συμβούλιο. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκροτηθούν οι Ν.Ε. και οι Δημοτικές Οργανώσεις. Στόχος να διακινηθεί το πρόγραμμα και οι προτάσεις που προέκυψαν από το συνέδριο του κόμματος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ