ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ – Ενδιαφέρον για το φράγμα Κομποτίου

Πολιτική

– Επίσκεψη στον Δήμαρχο Νικ. Σκουφά και σε χωριά του νομού Άρτας

 

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά (Άρτας) Ευστάθιο Γιαννούλη και στη συνέχεια πραγματοποίησε επισκέψεις σε χωριά του Νομού.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Γιαννούλη συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του δήμου και της περιοχής αλλά έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα Κομποτίου και τη σύνδεση του κάμπου με την κεντρική αρτηρία.

Στα χωριά Κωστακιοί, Φιλοθέη και Ανέζα ο Σπύρος Ριζόπουλος και τα στελέχη της παράταξης συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής, άκουσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και απάντησαν σε απορίες σχετικά με το πρόγραμμα των Οριζόντων.

«Καλωσορίζω τον κ. Ριζόπουλο. Τον ενημέρωσα για τα προβλήματα του δήμου μας και την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή. Με άκουσε με μεγάλη προσοχή. Του εύχομαι καλή επιτυχία», δήλωσε ο κ. Γιαννούλης.

«Είχα την δυνατότητα να εξηγήσω στο δήμαρχο το πνεύμα της συλλογικότητας το οποίο διέπει την έννοια της Περιφερειακότητας και το ότι αντιλαμβάνομαι τις σχέσεις Περιφέρειας δημάρχων σε μια συλλογική μορφή. Ταυτόχρονα, επανέφερα -όπως σε όλες τις συναντήσεις- την ανάγκη δημιουργίας Επιτροπής Παρακολούθησης για να μπορούμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα με ένα συλλογικό τρόπο. Για να γίνεται καλύτερη και πιο δημοκρατική διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων, τα οποία όπως είπε και πολύ σωστά ο δήμαρχος δεν είναι όσα ήταν κάποτε. Άρα, θέλει μια σωστή και χρηστή διαχείριση για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητήσαμε και επιβεβαιώνει την τραγική ειρωνεία την οποία έχουμε ήδη επισημάνει σε όλη την Ήπειρο είναι το ότι ενώ βρισκόμαστε σε μια περιοχή με τόσα ποτάμια και με τόσες διόδους άρδευσης εντούτοις και οι κάμποι μας μένουν ξεροί και τα φαινόμενα πλημμυρών είναι πάρα πολύ έντονα.

Ο δήμαρχος έθεσε το θέμα του φράγματος Κομποτίου. Επισημάναμε και συμφωνήσαμε ότι μπορεί μεν να λέγεται φράγμα Κομποτίου, λόγω της τοποθεσίας του, αλλά ουσιαστικά λύνει να ζητήματα άρδευσης σε ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, μου έθεσε ένα ακόμη ζήτημα και έχει πάρα πολύ δίκαιο. Την ανάγκη σύνδεσης του κάμπου με την κεντρική αρτηρία.

Συνεπώς και τα δύο είναι πολύ σημαντικά έργα. Εμείς θα τα λάβουμε υπόψη πάρα πολύ σοβαρά γιατί πιστεύω ότι αποτελούν διαχρονικές εκκρεμότητες.

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα. Ενώ μπορεί να ακούγεται ότι μιλάμε απλώς για σύνδεση με την κεντρική αρτηρία, ένας υγιής πλούσιος παραγωγικός κάμπος ανεβάζει το κατά κεφαλήν εισόδημα όλης της Ηπείρου.

Εξηγήσαμε ότι η Ήπειρος είναι συμπαγής και συνεπώς δράση την οποία κάνεις στο δήμο Νικολάου Σκουφά βρίσκεις το αντίκρισμα της ακόμα και στην Κόνιτσα.

Αυτό γιατί η Περιφέρεια είναι συμπαγής, μικρή, βρέχεται και έχει και βουνό σε πολύ μικρές αποστάσεις. Και αυτά τα πλεονεκτήματα είναι πολύ σημαντικά και δεν έχουν αξιοποιηθεί», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.