Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος επαφών

Πολιτική

Η παράταξη Ελισάφ προχωρά παράλληλα και τις συζητήσεις για συνεργασίες και την οργανωτική συγκρότηση

 

Η οργανωτική συγκρότηση ήταν το κεντρικό θέμα στην ολομέλεια της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Οι δομές που θα καθορίζουν την λειτουργία της παράταξης είναι η Γενική Συνέλευση, η Γραμματεία της παράταξης, οι Επιτροπές των Δημοτικών Ενοτήτων και οι Θεματικές Επιτροπές.

Οι Επιτροπές των Δημοτικών Ενοτήτων θα είναι πέντε και τα μέλη τους θα εκλεγούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι Θεματικές Επιτροπές θα αποτελέσουν ουσιαστικά την συνέχεια αυτών που λειτούργησαν στην προεκλογική περίοδο και επεξεργάστηκαν τον βασικό κορμό του προγράμματος της παράταξης. Στο εξής όμως το αντικείμενό τους θα είναι προσαρμοσμένο στις αντιδημαρχίες που θα οριστούν και στα αντίστοιχα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Στη συνέχεια θα αναδειχθεί η Γραμματεία της παράταξης η οποία θα έχει το συντονισμό και την ευθύνη λειτουργίας της παράταξης.

Ο νέος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι η λειτουργία της παράταξης θα είναι παράλληλη και ανεξάρτητη από αυτή της δημοτικής ομάδας και της δημοτικής αρχής. Ουσιαστικά θα είναι αυτή που θα ελέγχει την δημοτική αρχή και την υλοποίηση του προγράμματος που κατατέθηκε προεκλογικά στους συμπολίτες.

«Η παράταξη συγκροτήθηκε από δεκάδες ανθρώπους. Πολλοί μετείχαν για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία. Η παράταξη είναι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και ο ρόλος της τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι κομβικής σημασίας», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

 

Οι συνεργασίες

 

Κατά την διάρκεια της ολομέλειας ενημέρωσε όλους για τις ενέργειες που έγιναν αμέσως μετά τις εκλογές.

Αυτό το διάστημα ο νέος δήμαρχος και η δημοτική ομάδα ολοκληρώνουν τον κύκλο συζητήσεων με όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου. Έτσι έχουν σαφή εικόνα για την λειτουργία, τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που υπάρχουν.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος επαφών και συζητήσεων με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων που μετείχαν στις εκλογές με σκοπό την συγκρότηση μιας δημιουργικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Το κλίμα στις συναντήσεις είναι καλό» σημείωσε ο κ. Ελισάφ τονίζοντας ότι οι συνεργασίες που θα προέλθουν θα είναι στη βάση της ισοτιμίας.

«Μόλις ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο θα περάσουμε στη δεύτερη φάση των συζητήσεων ώστε μέχρι τα μέσα Αυγούστου να είμαστε έτοιμοι» κατέληξε ο κ. Ελισάφ.