Μία θέση «παίζεται» στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική

Μέχρι το τέλος του μήνα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών σε όλη τη χώρα για τις εθνικές εκλογές, με τις διεργασίες και συζητήσεις να κορυφώνονται αυτές τις ημέρες ή να έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε κάποιες περιπτώσεις.

Ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν πως για την ΠΕ Ιωαννίνων το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές έχει «κλειδώσει» σε ποσοστό 85%, με μία θέση στους άνδρες υποψήφιους να «παίζεται» μεταξύ δύο προσώπων.

Ένα ζήτημα που επίσης φάνηκε προς στιγμή να είναι ανοιχτό, αναφορικά με την ποσόστωση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο επιλύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, δίνοντας τέλος στα σενάρια των πέντε ανδρικών και των δύο γυναικείων υποψηφιοτήτων.

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα υπάρχουν τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες υποψήφιοι, με τις σίγουρες υποψηφιότητες να είναι αυτές των Κων. Γάτσιου, Θαν. Μανταλόβα και Γιαν. Τσίμαρη από τους άνδρες και των Ντίνας Μπακόλα, Ανθής Λιάγκου και της δικηγόρου Ιωαννίνων, Ευαγγελίας Μήτσιου στις γυναίκες.

Για τη μία θέση που απομένει μεταξύ των υποψηφιοτήτων ανδρών «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» οι Σωτ. Ζαρπαλάς και Δημ. Δημητρίου, με το προβάδισμα να είναι ξεκάθαρα στον πρώτο, που είναι ένα από τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο, πολύ κοντά στο περιβάλλον του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και στον ίδιο προσωπικά εδώ και χρόνια.

Το ενδεχόμενο να είναι τελικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου ο τέταρτος υποψήφιος στο καρέ των ανδρών, εν πολλοίς εξαρτάται μόνο από τις διαθέσεις του κ. Ζαρπαλά, από το εάν τελικά ο ίδιος αποφασίσει ή όχι να κατέλθει ως υποψήφιος. Αν ο ίδιος το επιθυμεί, τότε η τέταρτη θέση στους άνδρες θα είναι δική του, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, θα εξεταστεί μαζί με κάποιες άλλες προτάσεις, η υποψηφιότητα του κ. Δημητρίου.