ΜΕΡ. ΤΖΟΥΦΗ -Στον «αέρα» η λειτουργία του ΤΕΓ Μεσίνας στη Σικελία

Πολιτική

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, καθώς απειλείται με κλείσιμο ή υπολειτουργία το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Μεσίνας στην Ιταλία

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, καθώς απειλείται με κλείσιμο ή υπολειτουργία το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Μεσίνας στην Ιταλία, με υπαιτιότητα του υπουργείου Παιδείας, όπως σημειώνει η κα Τζούφη. Το συγκεκριμένο τμήμα στη Σικελία, καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες εκατοντάδων μαθητών ελληνικής καταγωγής.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στην πόλη της Νότιας Ιταλίας, με επιστολή του σε αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης, η ομαλή λειτουργία του τμήματος είναι στον «αέρα» μετά μετά τη λήξη της απόσπασης της υπεύθυνης εκπαιδευτικού. Μιας δασκάλας που κατά την τετραετή παραμονή της παρήγαγε σημαντικό εκπαιδευτικό έργο,αποσπώντας το θαυμασμό της κοινότητας, των μαθητών, των οικογενειών, των συναδέλφων και των τοπικών αρχών.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέτοντας ως αναφορά την επιστολή του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας, ζητά από τη Νίκη Κεραμέως να προχωρήσει άμεσα σε απόσπαση εκπαιδευτικού στο ΤΕΓ Μεσίνας, όπως και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για τις συνθήκες διάλυσης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Σημειώνεται, τέλος, πως η υπουργός Παιδείας δεν έχει ακόμα απαντήσει στην κοινοβουλευτική ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣμε θέμα: «Άμεση στελέχωση των ελληνικών σχολείων της Διασποράς», με την οποία ζητούν να υπάρξει λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων σε Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία.