ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ – Αδικαιολόγητη υποστελέχωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης

Πολιτική

Την υποστελέχωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο π. Υφυπουργός, Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, οι οποίες σύμφωνα με τον νέο οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούν σήμερα με ελλείψεις άνω του ποσοστού του 80% των υπαλλήλων που προβλέπεται, όπως αναφέρει ο βουλευτής.
Ο κ. Μπάρκας τονίζει στην ερώτησή του ότι, λόγω της υποστελέχωσης, είναι σχεδόν καθημερινή πραγματικότητα οι υπάλληλοι των διευθύνσεων να αναγκάζονται να εργάζονται πέραν του κανονικού τους ωραρίου, δουλεύοντας μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια αντοχής τους με κίνδυνο υπερκόπωσης και εν γένει επιβάρυνσης της υγείας τους και με δυσμενείς συνέπειες στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής τους ζωής, προκειμένου να φανούν συνεπείς ως προς τις προθεσμίες των σχετικών με το έργο τους αποφάσεων.
Κυρίως στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνει ο κ. Μπάρκας,κατά τους Θερινούς μήνες, όπου ο φόρτος εργασίας παροχής διοικητικού έργου είναι ιδιαίτερα αυξημένος και λαμβάνουν χώρα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, παρατηρείται το παράδοξο φαινόμενο διοικητικοί υπάλληλοι να καθίστανται προϊστάμενοι των εαυτών των, με λίγα λόγια προϊστάμενος και υφιστάμενος είναι ένα και το αυτό πρόσωπο.
Η κατάσταση αυτή, τονίζει ο κ. Μπάρκας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διοίκηση της εκπαίδευσης και έχει αντίκτυπο στην ίδια την λειτουργία των σχολείων και ρωτάτους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών εάν σκοπεύουν να αλλάξουν πολιτικέςκαλώντας τους παράλληλα να εντάξουν στις άμεσες προτεραιότητες τους, εντός του τρέχοντος σχολικού έτους, τη στελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας, με τις περίπου 600 εκκρεμείς μετατάξεις, ώστε να καλυφθούν κάποια από τα κενά και την επανεκκίνηση της διαδικασίας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.