Η κυβέρνηση ετοιμάζει ειδικό πακέτο στήριξης για τον Πολιτισμό

Πολιτική

Ειδικό «πακέτο» για την στήριξη του Πολιτισμού και των ανθρώπων του που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.  

Τη λήψη μέτρων προανήγγειλε ουσιαστικά κατά την τριτολογία του στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, μιλώντας για «συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες προτάσεις», ώστε να απαλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο του Πολιτισμού καθώς φέτος το καλοκαίρι «εκ των πραγμάτων ο συγχρωτισμός σε ανοικτούς χώρους δεν θα μπορεί να γίνει με τις ίδιες διαδικασίες και με τους ίδιους κανόνες που γινόταν πάντα μέχρι σήμερα».

Τις τελευταίες μέρες το αίτημα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων του κλάδου για ενίσχυση, έχει γίνει πιο έντονο και βρίσκει συνεχώς υποστήριξη καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν πληγεί ήδη και το εργασιακό μέλλον τους είναι ακόμη πιο αβέβαιο. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, την εβδομάδα αυτή θα υπάρξουν εξελίξεις για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Βουλή, πρόσθεσε ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε να μην παραλύσει ο κλάδος του πολιτισμού το καλοκαίρι. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Επιστημονική Επιτροπή θα εξετάσει με ποιόν τρόπο και όχι «αν» μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έχει ήδη επεξεργαστεί προτάσεις στήριξης του κλάδου, ενώ σχετικά ερωτήματα έχουν τεθεί και στην Επιτροπή Επιστημόνων, η οποία αναμένεται να αποφανθεί σχετικά την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συγκαλέσει διυπουργική σύσκεψη για τον Πολιτισμό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, αλλά και των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, προκειμένου να καταλήξει στο πακέτο στήριξης του κλάδου του Πολιτισμού