tzoufi-meropi

H Μερόπη Τζούφη ζητά συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Πολιτική

Η αυξητική τάση των τελευταίων εβδομάδων στον αριθμό κρουσμάτων Covid-19, νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και ασυμπτωματικών, επιβάλλει την εφαρμογή σχεδίου για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη την Παρασκευή είχε σειρά συναντήσεων σε δομές υγείας και νοσοκομεία ενώ συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.
Στόχος των συναντήσεων ήταν η άμεση ενημέρωση για την κατάσταση στα Νοσοκομεία της περιοχής μας που ήδη βρίσκεται σε «πορτοκαλί» επίπεδο και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος.

Αναγκαίος και απαραίτητος ο συντονισμός

Η κα. Τζούφη επανέλαβε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός συντονιστικού οργάνου στο οποίο να μετέχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι όπως οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι εκπρόσωποι των αρχών της περιοχής αλλά και ο εκπρόσωπος της περιφερειακής εκπαίδευσης.
Επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων τόσο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και με εξειδικευμένους γιατρούς ώστε να μπορέσουν να αναχαιτίσουν την πανδημία που… σαρώνει!

Αγωνία για τις επόμενες δύσκολες μέρες

Η αγωνία κυριαρχεί καθώς βρισκόμαστε μόνο στον Οκτώβριο και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες.
Η κα Τζούφη έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία με εξειδικευμένους γιατρούς και να δοθούν τα απαραίτητα rapid test τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
«Είναι αναγκαίο να υπάρχει η δυνατότητα για το προσωπικό να κάνει τα γρήγορα τεστ γιατί πρέπει να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες. Είναι σημαντικό να δοθούν τόσο στο ΠΓΝΙ όσο και στο Χατζηκώστα» ανέφερε μεταξύ άλλων ζητώντας και από τις άλλες δομές Υγείας να στηρίξουν τα δυο νοσοκομεία της πόλης που ήδη δέχονται την πίεση της πανδημίας ενώ παράλληλα πρέπει να διαχειριστούν και τα υπόλοιπα καθημερινά περιστατικά και ειδικά το Πανεπιστημιακό.
«Πρέπει τα νοσοκομεία μας να συνεχίσουν να δέχονται και τα άλλα περιστατικά και να μην μετατραπούν σε covid δομές. Είναι σημαντική η ενίσχυση» είπε ενώ αναφερόμενη στα θέματα ενημέρωσης για τον αριθμό των κρουσμάτων και των ιχνηλατήσεων, που έθεσε και στον περιφερειάρχη έλαβε την απάντηση ότι αυτά τα ζητήματα είναι αποκλειστικά στην ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Εμπαιγμός για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου

«Η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίουστα Ιωάννινα, δεν τιμά το γιαννιώτικο αθλητισμό και την τοπική κοινωνία», τονίζει η Μερόπη Τζούφη σε γραπτή ανακοίνωση.
Ο αρμόδιος υφυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή έπειτα από πρωτοβουλία της βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρακάμπτει τα ουσιαστικά ερωτήματα και παραδέχεται ότι το σημαντικό αυτό έργο δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Επιβεβαιώνει επίσης όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη για το έργο.

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Αθλητισμός προσπαθεί εντέχνως να μετακυλήσει τις ευθύνες στο Δήμο Ιωαννιτών, αποκρύπτοντας τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την ορθή σύνταξη της μελέτης και την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Αντί αυτού, η κυβέρνηση υποσχόταν τη μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου του Ελληνικού και την μετεγκατάστασή του στα Γιάννενα έναντι υπέρογκης δαπάνης. Όχι όμως για να εξυπηρετηθεί ο τοπικός αθλητισμός αλλά οι επενδυτές του Ελληνικού. Δεν είναι τυχαία η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη μετεγκατάσταση, καθώς δεν υπάρχει καμία οικονομοτεχνική μελέτη.

Η δημιουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα αποτελεί δίκαιο αίτημα των πολιτών και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για την ενίσχυση και αναβάθμιση του αθλητισμού. Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί δίχως αστερίσκους, καθυστερήσεις και μεταφορές παλαιών εγκαταστάσεων.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ